Suoraan sisältöön

Oppimisen tuen keskus

Oppimisen tuen keskuksessa tarjoamme monipuolisia palveluita oppimisen, tiedonkäsittelyn ja mielenterveyden ongelmiin.

Tietoa

Tuotamme ja jaamme tietoa nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksista sekä niitä helpottavista tukikeinoista. Tutkimme ja kehitämme vaikuttavia tunnistamisen ja tuen malleja myös oppimisvaikeuksiin liittyviin mielenterveyden ongelmiin.

Tukea

Tukipalvelujen osalta keskitymme erityisesti nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksien ja niihin liittyvien mielenterveyden pulmien lyhytkestoiseen yksilö- ja ryhmämuotoiseen kuntoutukseen. Tuemme vaikeuksia kokevien itsetuntemusta, yksilöllisiä selviytymiskeinoja ja voimavaroja sekä edistämme saavutettavia ja esteettömiä kuntoutus-, opiskelu- ja työympäristöjä muun muassa uusia digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen.

Menetelmiä

Kehitämme menetelmiä nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksien tunnistamiseen ja tukemiseen. Toimintamme perustuu tutkittuun tietoon ja kehittämishankkeiden hyviin kokemuksiin.

Koulutukset ja asiantuntijapalvelut

Tutkimuksen ja tukimallien kehittämisen ohella järjestämme koulutuksia, luennoimme sekä tuotamme oppimisvaikeuksiin ja muihin oppimisen ongelmiin liittyvää materiaalia sekä vaikeuksia kokevien että ammattilaisten käyttöön. Muita asiantuntijapalveluitamme ovat oppimisvaikeuksien ja muiden tiedonkäsittelyn ongelmien neuropsykologinen arviointi ja konsultointi. Teemme myös lyhyitä selvityksiä ja hankearviointeja.

Kohderyhmät

Ensisijaisia kohderyhmiämme ovat koulutukseen ja työelämään pyrkijät, opiskelijat eri koulutusasteilla sekä työelämässä olevat nuoret ja aikuiset. Keskeinen kohderyhmämme ovat myös heidän parissaan toimivat ammattilaiset.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja teemme mielellämme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Järjestöt ovat meille tärkeitä yhteistyökumppaneita. Tällä hetkellä tutkimus- ja kehittämistoimintaamme rahoittavat STEA, Kela, STM ja Euroopan sosiaalirahasto.


Tule mukaan toimintaan!

Toteutamme tukiryhmiä henkilöille, jotka kokevat erilaisia oppimisvaikeuksia ja/tai niihin liittyviä mielenterveyden pulmia.

Oppimisvaikeus-chat

Haluaisitko jutella oppimisvaikeuksista? Tarvitsetko tukea opiskelun, työn tai arjen haasteisiin? Tervetuloa chattailemaan! Oppimisen tuen keskuksen chatissa on mahdollisuus keskustella vapaamuotoisesti sekä saada tukea ja ohjausta erilaisiin oppimisen hankaluuksiin. Chatissa päivystävät oppimisvaikeuksiin perehtyneet psykologit.

Liity mukaan chattailemaan täältä: www.oppimisvaikeus.fi.

Chatit syksyllä 2019 kolmen viikon välein keskiviikkoisin klo 14.00 – 16.00 alkaen 28.8.19

  • Eli chat-päivät ovat 28.8, 18.9, 9.10, 30.10, 20.11 ja 11.12 ke klo 14.00-16.00
  • Dylexia-viikolla chat on auko koko päivän keskiviikkona 9.10 klo 10 – 19.00

Tervetuloa chattailemaan!


Ota yhteyttä!

oppimisentuki@kuntoutussaatio.fi


Lisätietoja

Peltonen Kati

Psykologitutkija

044 781 3115 | etunimi.sukunimi@kuntoutussaatio.fi

Nukari Johanna

Neuropsykologian erikoispsykologi, PsL

044 7813 109 | johanna.nukari@kuntoutussaatio.fi

Poutiainen Erja

Johtava tutkija

044 781 3156 | erja.poutiainen@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 21.08.2019

Jaa sivu!

Simple Share Buttons