Kuntoutussäätiö on antanut lausuntopalvelussa lausunnon Saavutettavuuskirjasto Celian toimintaa koskevista muutoksista. Kuntoutussäätiö huomioi lausunnossaan, että Suomessa on paljon lukemisesteisiä lapsia ja aikuisia ja Celian palvelut ovat heille erittäin tärkeitä sekä koulutuksen että vapaa-ajan lukemisen edistämiseksi.
Oletko suorittamassa rikosseuraamusta tai tehnyt aikaisemmin rikoksia ja saanut niistä tuomion? Pyydämme sinua vastaamaan kyselyyn, jolla selvitämme rikostaustaisten ja rikosseuraamusasiakkaiden kokemuksia työelämäosallisuudesta. Kyselyllä selvitetään näkemyksiä siitä, minkälaiset asiat ovat mahdollisesti estäneet työllistymistäsi ja toisaalta mitkä asiat ovat mahdollisesti tukeneet työllistymistäsi.
Kuntoutussäätiön tutkimuksessa selvitetään aikuisten kokemuksia ammatillisesta koulutuksesta ja työelämästä.
Kuntoutussäätiön kuntouttavan työtoiminnan uusi nimi Virta-toiminta kuvastaa työtoiminnan painopisteen ja asiakkaiden tarpeiden muutosta. Erityisesti koronapandemian jälkeen asiakkaiden mielenterveys- ja arjenhallintataitojen vahvistaminen on korostunut. Virta-toiminta nimenä kuvaa kuntouttavan työtoiminnan eteenpäin vievää voimaa. Kuntoutussäätiön kuntouttava työtoiminta on vaihtanut nimeään vuoden 2025 alusta Virta-toiminnaksi. Uusi nimi vastaa paremmin toiminnan nykyisiä sisältöjä ja tavoitteita – eli toiminta kannustaa ja tukee asiakkaita eteenpäin elämässä.
Eduskunnan kuntoutusverkosto pitää yhteistyön tiivistämistä välttämättömänä työllisyydenhoidossa ja sen uudistuksissa.
Kuntoutussäätiön kehittämä toimintamalli tähtää siihen, että perheet saavat puheen ja kielen haasteisiin tukea tarpeeksi varhain ja yhdenvertaisesti.
Osuvuutta työmarkkinoille -hanke tukee työnantajia ja työnhakijoita pääkaupunkiseudulla ja Seinäjoella
Kuntoutussäätiön ja Valo-Valmennusyhdistyksen uudessa hankkeessa autetaan työnhakijoita ja työnantajia kohtaamaan.
Pilotoimme Toimintakykyä ikääntyneille – Työkykyä työntekijöille (TOTY) -hankkeessa toimintamallia, jossa täsmätyökykyiset sote-ammattilaiset koulutetaan toteuttamaan hyvinvointialueiden ikääntyneiden arkikuntoutusta.
Monialaisella yhteistyöllä sujuvampia työllistymispolkuja – TEKO-hanke yhdistää yksilölliset tarpeet ja palvelut
Juuri käynnistynyt TEKO-hanke tuo yhteen laajan joukon toimijoita – hyvinvointialueet, työllisyysalueet, valtion ja kuntien organisaatiot, kolmannen sektorin toimijat sekä työelämän ja asiakkaiden edustajat.
Suomen väestön ikääntyessä työllisyysasteen nostaminen on tärkeämpää kuin koskaan. Työhön pääsy ei kuitenkaan ole kaikille itsestäänselvyys. Kolmannen sektorin toimijat, kuten järjestöt ja säätiöt, tarjoavat ratkaisevaa tukea niille, joiden työllistyminen on haastavaa. Tämä tuki voi tarkoittaa työ- ja toimintakyvyn vahvistamista, työvalmennusta tai jopa työllistämistä räätälöityihin tehtäviin.