Suoraan sisältöön

Tukea

Chat-neuvonta

Mietitkö, mistä omat oppimisen haasteesi johtuvat? Askarruttaako etäopiskelu, ajanhallinta tai oppimistilanteisiin liittyvä ahdistus tai jännittäminen? Mistä saisit lisätukea tai tarkempia selvityksiä omista oppimisen ongelmista?

Oppimisen tuen keskuksen chatissa voit jutella vapaamuotoisesti oppimisvaikeuksiin perehtyneen psykologin kanssa. Voit kysyä oppimisvaikeuksista sekä saada tukea ja ohjausta erilaisiin oppimisen hankaluuksiin ja niihin liittyviin mielenterveyden ongelmiin. Chattiin voi tulla matalalla kynnyksellä, eikä etukäteen tarvitse osata nimetä ongelmiaan tai tarpeitaan kovin tarkasti.

Chatissa päivystävät psykologi Minna Parkkila sekä neuropsykologit Johanna Nukari ja Johanna Stenberg.

Oppimisen tuen keskuksen psykologit
Johanna Nukari, Minna Parkkila, Johanna Stenberg

Näin pääset juttelemaan:

  • Liity mukaan Oppimisvaikeus.fi-etusivulta: www.oppimisvaikeus.fi
  • Chat avautuu klikkaamalla sivun oikeassa alakulmassa näkyvää chat-ikkunaa ja voit aloittaa juttelun.
    • Huom! Jos chat-ikkuna ei ole näkyvissä, muokkaa nykyisiä evästeasetuksiasi, valitse ’Muuta hyväksyntääsi’ ja ’Valitse kaikki’ täältä. Voit myös vaihtaa toiseen selaimeen esim. Chrome ja valitse evästeasetuksista ’Hyväksy kaikki’.

Oppimisvaikeus-chatit syksyllä 2022

Chat on auki 10.8. alkaen keskiviikkoisin klo 14.30 – 16.

Katso tarkemmat aikataulut täältä.

Tervetuloa!


Etävalmennus

Verkkomuotoiseen yksilövalmennukseen kuuluu 2-5 etätapaamista ja niillä keskitytään yhden oppimisen tai siihen liittyvän mielenterveyden haasteen tukemiseen. Jakso soveltuu hyvin opiskelutaitojen, kuten lukemisen, matematiikan, keskittymisen tai muistamisen liittyvien keinojen vahvistamiseen sekä esimerkiksi oppimiseen liittyvän itseluottamuksen lisäämiseen.

Lue lisää etävalmennuksesta täältä.


Ryhmämuotoista tukea

Tarjoamme tukea oppimisen vaikeuksiin ja mielenterveyden ongelmiin mm. tukiryhmien muodossa nuorille ja aikuisille, joilla oppimisen vaikeudet tai mielen hyvinvoinnin ongelmat haittaavat opiskelussa tai työssä selviytymistä. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Syksy 2022:

OPI IISISTI -tukiryhmä tiistaisin 20.9. – 13.12.2022 klo 13.00 – 15.30.
Ryhmä toteutetaan Kuntoutussäätiöllä, Pakarituvantie 5, Helsinki. Huom! 18.10. ei ryhmää (syysloma).

OPPI-tukiryhmä torstaisin 6.10. – 15.12.2022 klo 13.30 – 15.30.
Ryhmä toteutetaan etäyhteydellä. Huom! 20.10. ei ryhmää (syysloma).


Ota yhteyttä!

oppimisentuki@kuntoutussaatio.fi

Johanna Stenberg, neuropsykologi, p. 044 7813186

Minna Parkkila, psykologitutkija, p. 0447813112

tai jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä:

 

Ryhmäläisen blogikirjoitus hänen kokemistaan oppimisen haasteista ja ryhmästä saadusta tuesta.

”Muistan aina olleeni hieman erikoinen. Olin hieman kovaäänisempi ja helpommin innostuva kuin muut luokkatoverini. Opettajat ja vanhemmat helposti kehuivat minua luovuudesta ja positiivisesta asenteesta. Huomautukset koskivat lähinnä herkästi kiihtyvää tempperamenttiani.

Peruskoulussa koulu tarjosi kirjat, valmiiksi järjestelyt harjoitusvihkot, ja tarkan viikottaisen lukujärjestyksen joka oli kaikille sama. Vaikeuksia tuli vastaan vain käsialani kanssa. Huomautukset järjestelmällisyyden puutteesta alkoivat kuitenkin kasautua kun matematiikassa tehtäviä alettiin ratkaista omissa vihkoissa, koska en jaksanut pysyä marginaaleissa tai kirjoitin vihkooni ainoastaan päässä laskemani vastaukset. Oppiminen oli hauskaa, mutta kotiläksyt jäivät tekemättä ellen ollut erityisesti innostunut tehtävänannosta, tai lukematta jos oppikirjan tekstit eivät kaapanneet mielenkiintoani. Sain helposti hyviä arvosanoja aineista joista pidin, ja pääsin oppiaineista läpi vaikka muutama tehtävä saattoikin vaatia minulta useampaa yritystä.

Lukiossa homma alkoi karata pahasti käsistä. Ostin usein oppikirjani vasta toisella tai jopa kolmannella viikolla kurssien alkamisesta. Huomioni herpaantui helposti tunneilla ja kurssien kotitehtävät eivät jaksaneet innostaa minua. Lukiessani kirjoja huomasin usein joutuvan lukemaan uudestaan kokonaisia aukeamia koska ajatukseni oli päässyt karkaamaan kesken kaiken. Itsenäisen opiskelusuunnitelman käsitys sai minut pyörittämään päätäni hämennyksessä, miten oppimista saattoi suunnitella?

Valmistuin kuitenkin ylioppilaaksi arvosanoiltaan suuresti vaihtelevin päästötodistuksin ja osallistuin yleishakuun, mutta hakulomakkeessa tekemäni huolimattomuusvirheen vuoksi minut hylättiin.
Menossa on nyt toinen opiskeluvuosi jonka olen käyttänyt keräämällä opintopisteitä maksullisten avoimien kurssien kautta. Olen jättänyt kurssien kannalta pakollisten tehtävien suorituksen aina viimeiseen, ja jatkuvasti aliarvioinut niihin tarvittavaa työmäärää.

On tullut selväksi että opiskelussani on haasteita, mutta lukion aikana minä ja vanhempani emme osanneet löytää yksimielisyyttä siitä mikä minua häiritsi; Johtuiko se ystävistäni, vastuuttomuudesta, tai keskittymishäiriöstä. Emme tienneet miten jatkaa.

Nyt keväällä sain tietää Kuntoutussäätiön OPPI-ryhmästä. Aluksi epäilin jos minut ylipäätään hyväksyttäisiin mukaan, mutta olen iloinen että ilmoittauduin siitä huolimatta. Tapaamiset ovat olleet aina todella mukavia ja hyödyllisiä.

On ollut kiva tavata ihmisiä joilla oli samanlaisia kokemuksia opiskelusta ja elämänhallinnasta, ja kuulla heidän ratkaisuja omiin haasteisiin. Lisäksi ryhmän järjestäjät huolehtivat siitä että tapaamiset olivat aina hyödyllisiä, kiinnostavia, ja ystävällisiä tapahtumia. Kävimme niiden aikana monia itselleni uusia menetelmiä ja tekniikoita, ja opiskelutahti tuntui aina itselleni sopivalta. Erityisesti hyödyllisiä minulle olivat tekniikat ajan ja tavaroiden hallintaan, asioihin tarttumiseksi, lukustrategiat, ja opiskelun suunnittelusta annetut esimerkit ja neuvot. Huomasin myös, että olin jo aikaisemmin kehitellyt samanlaisia menetelmiä opiskeluni tueksi, ja oli hyvin kiinnostavaa kuulla muiden ryhmäläisten omia niksejä.

Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen tähän tukiryhmään ja siitä on ollut minulle hyötyä.”


Katso videolta millaisia kokemuksia vuonna 2016 tukiryhmään osallistuneella Reetalla on.Sisältö päivitetty 15.08.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons