Uutiset

Kuntoutussäätiössä uusia rekrytointeja

Julkaistu
15.8.2022

Kuntoutussäätiöön on tehty useita uusia rekrytointeja. Ne vahvistavat säätiön osaamista mm. arvioinneissa ja oppimisen tuessa. Kuntoutussäätiössä tiivistetään edelleen yhteistyötä palveluiden, tutkimuksen ja kehittämisen välillä säätiön kehittämisympäristövision mukaisesti. Näin pystymme palvelemaan asiakkaita ja sidosryhmiämme entistä paremmin.

Arviointitoiminnassa säätiömme on viime vuosina panostanut erityisesti SROI-menetelmän käyttöön ja kehittämiseen (SROI = Social Return on Investment, järjestön tai organisaation toiminnan yhteiskunnallisen vaikutuksen arviointi rahamääräisenä). Asialle on laaja kysyntä. Yhä useammat yleishyödylliset yhteisöt haluavat selvittää, mitä hyötyjä ne tuottavat yhteiskuntaan ja eri sidosryhmille euromääräisesti. Taustalla on laajempi keskustelu yhteisöjen ja organisaatioiden yhteiskunnallisen vastuullisuudesta ja kestävyydestä.

SROI-osaamista vahvistavat säätiössä kesäkuussa aloittaneet tutkijat Juha Klemelä ja tutkija Ari-Pekka Sihvonen. Kummallakin on laaja osaaminen asiasta, ja Juha Klemelä on laatinut Suomen ensimmäisen SROI-oppaan järjestöjen käyttöön.

Klemelä ja Sihvonen osallistuvat myös yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen toimintaan, jossa säätiö on yksi konsortion jäsenistä.

Lanseeraamme syksyllä SROI-arviointia koskevan koulutuksen. Koulutus antaa hyviä lähtökohtia toteuttaa SROI-analyysi esimerkiksi omassa organisaatiossa. Kuntoutussäätiön järjestöarvioinnin osaamiskeskus tarjoaa tukea ja koulutuksia myös muista arviointimenetelmistä.

Kuntoutussäätiön oppimisen tuen keskus sai vahvistusta elokuussa, kun Kirsi Dorsman aloitti keskuksen psykologitutkijana. Keskuksessa jatketaan toimintaa oppimisen ja mielenterveyden haasteisiin liittyvän tutkimuksen, kehittämisen, koulutuksen ja asiakastyön parissa. Kirsi Dorsmanin osaaminen painottuu keskuksen kannalta tärkeisiin oppimis- ja ammatillisten valmiuksien psykologiseen arviointeihin, palveluihin ohjaamiseen sekä nuorten ammatilliseen kuntoutukseen ja ryhmämuotoiseen tukeen. Lue lisää oppimisen tuen keskuksen ryhmätoiminnasta.

Kuntoutussäätiön esikunnassa on aloittanut assistentti Kira Ståhlberg Paikka Auki -ohjelman kautta.

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!