Uutiset

Kuntoutussäätiö tutkii KIILA-kuntoutusta

Julkaistu
14.9.2021

KIILA-kuntoutuksen nykytila ja kehittämistarpeet -tutkimushanke käynnistyi Kelan rahoittama kesäkuussa. Tutkimushankkeen tarkoitus on selvittää, miten ammatillisen KIILA-kuntoutuksen toimintamalli on toiminut ja toimii ja mitä kehitettävää siinä voisi olla. Tutkimus toteutetaan haastatteluin ja sähköisin kyselyin. Tutkimus tuottaa tietopohjaa kuntoutusmuodon palvelukuvauksen päivitykseen ja se julkaistaan kokonaisuudessaan vuoden 2022 lopussa.

KIILA-kuntoutus luotiin TYK-kuntoutuksen ja ASLAK-kuntoutuksen lakkauttamisen jälkeen osittain korvaamaan niitä, osittain tuomaan uutta Kelan tarjoamaan työikäisten ammatilliseen kuntoutukseen. Vuonna 2019 oli Kelan kurssiluettelon mukaan 232 KIILA-kuntoutus kurssia.

Ammatillinen KIILA-kuntoutus on tarkoitettu parantamaan ja tukemaan työkykyä sekä edistämään työntekijän tai yrittäjän pysymistä työelämässä. KIILA-kursseja voivat hakea työnantajat, ammattiliitot ja yhdistykset ympäri vuoden. Työnantaja, työntekijän lähiesimies ja työterveyshuolto ovat tärkeitä toimijoita, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä koko kuntoutusprosessin ajan.

Lisätietoja tutkimushankkeesta Kuntoutussäätiön hankerekisterissä.

Yhteystiedot

Mika Ala-Kauhaluoma
Yhteyspäällikkö, VTT
Kuntoutussäätiö
mika.ala-kauhaluoma@kuntoutussaatio.fi

Maarit Karhula
Tutkija, projektipäällikkö MUUTOS III-hanke
Kela, tutkimusyksikkö
maarit.karhula@kela.fi

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!