Uutiset

Kuntoutussäätiö on mukana järjestämässä Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivää 7.11.2024

Julkaistu
15.10.2024

Kuntoutussäätiö on ollut jo useamman vuoden aktiivisesti mukana edistämässä yhteiskunnallisten innovaatioiden syntymistä Suomessa. Käytännössä tätä työtä on tehty Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen kautta (YYO), jossa Kuntoutussäätiö on ollut mukana YYO:n perustamisesta alkaen ja vastannut erityisesti yhteiskunnallisiin innovaatioihin liittyvistä toiminnoista.

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus on mukana järjestämässä Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivää. Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivä tuo 7.11.2024 yhteen innovaatioiden kehittäjät, rahoittajat, tutkijat ja muut, jotka ovat kiinnostuneita uudenlaisista tavoista vastata moniulotteisiin ja viheliäisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin. Päivä järjestetään nyt toista kertaa ja paikkana on edellisvuoden tapaan Helsingin kaupungintalon tapahtumatori. Päivään voi osallistua ilmaiseksi ja sitä voi seurata myös etänä. Varsinaisen tapahtuman lisäksi samaan aikaan Kajaanissa järjestetään satelliittitapahtuma.  

Keskeisenä teemana tänä vuonna on yhteiskunnallisten innovaatioiden rahoitus sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopolitiikka, joten luvassa on erittäin kiinnostavia puheenvuoroja ja paneelikeskustelu otsikolla: Yhteiskunnalliset innovaatiot kiinteäksi osaksi TKI-politiikkaa – Paradigman muutos suurten uudistusten jouduttamana.

Paneelikeskustelua johdattelee Matti Pihlajamaa (VTT) ja panelisteina ovat Timo Hämäläinen (Sitra), Harri Länsipuro (TEM), Maija Schellhammer-Tuominen (Silta-Valmennusyhdistys ry, Valo-Valmennusyhdistys ry) ja Vesa Sarmia (Coimpact).

Lisäksi päivän aikana kuullaan mm. kesällä aloittaneen yhteiskunnallisten innovaatioiden osaamiskeskuksen kuulumiset. Kyseinen hanke toteutetaan osana kuuden EU-maan muodostaman konsortion kanssa. Suomesta konsortiossa on mukana Innokylä, joka vastaa myös yhteiskunnallisten innovaatioiden päivän järjestämisestä. Yhteiskunnallisten innovaatioiden osaamiskeskus ja Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus tulevat tekemään tiiviisti yhteistyötä ja tulevina vuosian Suomessa tulee olemaan vahva ja kattava tuki yhteisötalouden toimijoille ja yhteiskunnallisten innovaatioiden kehittäjille.  

Viimevuotiseen tapaan päivän aikana järjestetään Innokylän leijonanluola, johon yhteiskunnallisten innovaatioiden kehittäjät voivat hakea mukaan 21.10. asti, tällä lomakkeella.

Tilaisuuden päätteeksi pidetään tutkijapaneeli, jota voi jäädä seuraaman, tätä osuutta ei kuitenkaan striimata.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Läsnätapahtumaan Helsingin kaupungintalolle mahtuu rajallinen määrä osallistujia, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti.

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!