Uutiset

Syksyn oppimisen tukiryhmien ilmoittautuminen on käynnissä

Julkaistu
28.8.2024
Kokemuksia oppimisen tukiryhmään osallistumisesta: "Upeinta oli vertaistuki, jota muilta osallistujilta sai. Jokaisesta kerrasta jäi lämmin olo  paljon kokeilemisen arvioisia keinoja parantaa omaa arkea ja opiskelua."

Kuntoutussäätiön Oppimisen tuen keskus järjestää maksuttomia tukiryhmiä nuorille ja aikuisille, joilla oppimisen vaikeudet tai mielenterveyden haasteet vaikeuttavat opinnoissa tai työssä pärjäämistä tai niihin hakeutumista. Syksyn ryhmiin ilmoittautuminen on auki!

Osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä tai B-lausuntoa, vaan oma kokemus oppimisen haasteista riittää. Ryhmä on tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Ryhmän aikana osallistujalla ei tarvitse olla opiskelu- tai työpaikkaa. Osallistujilta toivotaan sitoutumista viikoittaisiin ryhmätapaamisiin.

OPPI&MIELI-ryhmä järjestetään tiistaisin klo 13.00–15.30. Ryhmä pyritään järjestämään läsnätapaamisina Helsingin Malminkartanossa, Kuntoutussäätiön tiloissa. Ryhmätapaamiset alkavat 1.10. ja päättyvät 17.12. Ryhmässä käsitellään oppimista ja mielen hyvinvointia yhteisen keskustelun, pienryhmäkeskustelujen ja harjoitusten avulla. Ammattilaiset jakavat tietoa oppimisvaikeuksista, mielen hyvinvoinnin tukemisesta, apukeinoista ja opiskelutekniikoista.

OPPI-etäryhmä järjestetään torstaisin klo 13.30–15.30. Osallistumiseen tarvitaan etäyhteyteen sopiva laite (tietokone, tabletti tai puhelin), jossa on toimiva kamera ja mikrofoni. Ryhmätapaamiset alkavat 10.10. ja päättyvät 12.12. OPPI-ryhmän tavoitteena on omien oppimisen haasteiden ja vahvuuksien tunnistaminen.

Kumpaankin ryhmään otetaan 10 osallistujaa. Ryhmien ohjaajina toimii aina kaksi oppimisvaikeuksiin perehtynyttä ammattilaista. Ryhmät tapaavat kerran viikossa syksyn aikana, ja osallistujat saavat jokainen myös kaksi henkilökohtaista tapaamista psykologin kanssa.

Lue lisää ryhmistä täältä ja aiempien osallistujien kokemuksia täältä.

Ilmoittaudu mukaan tai vinkkaa jollekin, joka voisi hyötyä ryhmämuotoisesta tuesta!

Ryhmiin voi hakea jättämällä viestin yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse: oppimisentuki@kuntoutussaatio.fi tai olemalla yhteydessä ryhmän ohjaajaan Minna Parkkilaan.

Lisätietoja

Parkkila Minna

Psykologitutkija, PsM, Neuropsykiatrinen valmentaja, Työkykykoordinaattorikoulutus

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!