Uutiset

Maahanmuuton ja kotoutumisen asiantuntemuksemme palvelee hyvien väestösuhteiden rakentamista - tutustu tietopakettiin!

Julkaistu
16.11.2023

Uusin #HyvinvoivaTulevaisuus -kampanjan tietopaketti tarjoaa tutkittua asiantuntijatietoa liittyen maahanmuuttopolitiikan ja kotouttamistoimien kehittämiseksi sekä toimenpide-ehdotuksia sen toteuttamiseen.

Kuntoutussäätiöllä on pitkä kokemus maahanmuuttoon liittyvästä tutkimus- ja kehittämistyöstä. Tunnemme työllistymisen sekä kotoutumisen realiteetit hyvin laajasti ja asiantuntemuksemme on arvostettua. Meiltä voi pyytää asiantuntijalausuntoja kotoutumisen teemoista ja olla yhteydessä mieltä pohdituttavissa kysymyksissä.

Toimenpide-ehdotuksemme maahanmuuttopolitiikan ja kotouttamistoimien kehittämiseksi

  • Lisätään suomen ja ruotsin kielen opetustarjontaa, jotta kielikurssien odotusajat lyhenevät ja halukkailla olisi mahdollista opiskella pidemmälle.
  • Kehitetään kotoutumiskoulutusta entistä joustavammaksi niin, että ne palvelevat paremmin erilaisissa elämäntilanteissa olevia ja eri taustoista tulevia ihmisiä.
  • Vahvistetaan maahan muuttaneiden asiakkaiden osallisuutta palvelujen kehittäjinä.
  • Puretaan työllistymisen esteitä kitkemällä rekrytointisyrjintää ja tukemalla monimuotoisuutta työpaikoilla. Käytännön toimenpiteinä voi olla esimerkiksi tiedotuskampanja.
  • Selvitetään edellytyksiä laajentaa ja vakiinnuttaa täydentävien väylien käyttöä osana maahanmuuttopolitiikan keinovalikoimaa.

Lue lisää muutaman sivun tietopaketista (PDF). Kuntoutussäätiön tietopaketin sisältö pohjautuu asiantuntijoidemme vuosien kokemukseen ja tietoon maahanmuuton ja kotouttamisen teemoista.

Voit myös ottaa yhteyttä ja pyytää lisätietoa suoraan asiantuntijoiltamme

Sirkku Varjonen
Erikoistutkija
Kuntoutussäätiö
sirkku.varjonen@kuntoutussaatio.fi

Farid Ramadan
Kehittämispäällikkö
Kuntoutussäätiö
farid.ramadan@kuntoutussaatio.fi

#HyvinvoivaTulevaisuus -kampanja tarjoaa yhteiskunnallisille vaikuttajille tiivistettyä tietoa Kuntoutussäätiön tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tuloksista. Kuntoutussäätiön painopistealueina ovat toimintakyky, työkyky ja sosiaalinen osallisuus, ja päämääränä on edistää heikommassa asemassa olevien hyvinvointia.

Tietopaketit toimitetaan kansanedustajille, hyvinvointialueiden päättäjille, työmarkkinajärjestöille, puoluetoimistoille sekä valikoiduille median edustajille.

Kampanjan aikana lähetämme tiiviit tietopaketit ovat seuraavista aiheista:

  • Tutkittua tietoa oppimisen vaikeuksista koulutuksessa ja työelämässä – julkaistu 7.11.
  • Mahdollistetaan sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä työelämä – julkaistu 9.11.
  • Osallisuuden edistäminen liikunnan avulla – julkaistu 14.11.
  • Maahanmuuton ja kotoutumisen asiantuntemuksemme palvelee hyvien väestösuhteiden rakentamista – julkaistu 16.11.
  • Mielenterveyden tuki osana työkyvyn tukemista
  • Kestävä kansalaisyhteiskunta
  • Vaikuttavuus ja arviointi
  • Yhteisötalous ja sosiaaliset innovaatiot

Kuntoutussäätiö on työkyvyn, toimintakyvyn ja sosiaalisen osallisuuden toimintamallien kehittäjä ja suunnannäyttäjä.

Toiminnassamme yhdistämme asiakaskokemuksen korkeatasoiseen monitieteiseen tutkimukseen, uudistamme työ- ja toimintakyvyn sekä osallisuuden edistämisen malleja ja kuntoutusjärjestelmää. Innostamme yhteistyöhön asiantuntijoita, päättäjiä, yrityksiä, järjestöjä ja asiakkaita.

www.kuntoutussaatio.fi

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!