Uutiset

Liikunta edistää osallisuutta, jos siihen annetaan aito mahdollisuus – tutustu osallisuuden tietopakettiimme

Julkaistu
14.11.2023

Kuntoutussäätiö on ollut viime vuosina toteuttajana useissa hankkeissa, joissa on edistetty lasten ja nuorten osallisuutta liikunnan avulla. On todettu, että muutoksen tekijöinä ovat etenkin liikuntaseurat. Harrastaminen liikuntaseuroissa aloitetaan usein jopa ennen kouluikää, jolloin mahdollisuudet vaikuttaa mielikuvaan liikunnasta ja esimerkiksi lasten omasta pystyvyydestä ovat entistä suuremmat.

Toimenpide-ehdotuksemme osallisuuden lisäämiseen liikunnan avulla

  • Hyödynnetään liikuntaharrastusten monipuolisia myönteisiä vaikutuksia sekä kaikkien että varsinkin erityisryhmiin kuuluvien lasten ja nuorten kokonaisvaltaiseen elämänlaatuun.
  • Liikuntaa koskevien tukipäätösten yhtenä perusteena tulisi olla ohjaajien ja valmentajien kouluttautuminen erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten osallisuuden edistämiseen.
  • Lisää yhteistyötä sekä liikuntajärjestöjen kesken että liikunta- ja sote-alan järjestöjen välillä.
  • Liikunnan julkinen rahoitus tulee kytkeä tasa-arvon toteutumiseen, yhdenvertaisuuden edistämiseen sekä kohderyhmän osallistamiseen toiminnan suunnitteluun.

Lue lisää muutaman sivun tietopaketista (PDF). Kuntoutussäätiön tietopaketin sisältö pohjautuu asiantuntijoidemme vuosien kokemukseen ja tietoon erityisryhmien tukemisesta liikuntaharrastuksella.

Voit myös ottaa yhteyttä ja pyytää lisätietoa suoraan asiantuntijoiltamme

Mika Ala-Kauhaluoma
Yhteyspäällikkö, VTT
Kuntoutussäätiö
mika.ala-kauhaluoma@kuntoutussaatio.fi

Mari Ruuth
Erityisasiantuntija, KM
Kuntoutussäätiö
mari.ruuth@kuntoutussaatio.fi

Riikka Shemeikka
Toimitusjohtaja, VTT, FM, dosentti
Kuntoutussäätiö
riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi

#HyvinvoivaTulevaisuus -kampanja tarjoaa yhteiskunnallisille vaikuttajille tiivistettyä tietoa Kuntoutussäätiön tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tuloksista. Kuntoutussäätiön painopistealueina ovat toimintakyky, työkyky ja sosiaalinen osallisuus, ja päämääränä on edistää heikommassa asemassa olevien hyvinvointia.

Tietopaketit toimitetaan kansanedustajille, hyvinvointialueiden päättäjille, työmarkkinajärjestöille, puoluetoimistoille sekä valikoiduille median edustajille.

Kampanjan aikana lähetämme tiiviit tietopaketit ovat seuraavista aiheista:

Kuntoutussäätiö on työkyvyn, toimintakyvyn ja sosiaalisen osallisuuden toimintamallien kehittäjä ja suunnannäyttäjä.

Toiminnassamme yhdistämme asiakaskokemuksen korkeatasoiseen monitieteiseen tutkimukseen, uudistamme työ- ja toimintakyvyn sekä osallisuuden edistämisen malleja ja kuntoutusjärjestelmää. Innostamme yhteistyöhön asiantuntijoita, päättäjiä, yrityksiä, järjestöjä ja asiakkaita.

www.kuntoutussaatio.fi

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!