Uutiset

Digipajan syyskuun tervehdys

Julkaistu
18.9.2024
Digipajan teemakello on jaettu viiteen osioon 1. hyvinvointi 2 sisällöntuotanto 3. työllistyminen 4. työvälineet 5. kulttuuri ja yhteiskunta.

Kuntoutussäätiön Digipajalla tarjotaan kuntouttavaa työtoimintaa ostopalveluna Espoon, Helsingin ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueen pitkäaikaistyöttömille henkilöille. Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua, jonka tavoitteena on ehkäistä henkilön syrjäytymistä, ehkäistä työttömyyden aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia henkilön toimintakykyyn ja vahvistaa henkilön työ- ja toimintakykyä.

Aloitus tapahtuu aina yhteistyössä kuntouttavaa työtoimintaa tarjoaman tahon sekä oman työllisyyspalveluiden asiantuntijan kanssa, joten toimintaan ei ikävä kyllä voi ilmoittautua omatoimisesti mukaan.

Toiminta Digipajalla oli kesän ajan innostavaa ja monipuolista!

Pajalla kulloinkin olevat asiakkaat määrittävät paljon sitä, miltä Digipajan arki näyttää. Kesän aikana moni innostui 3D-tulostamisesta ja heinä-elokuun aikana saimme nähdä monia 3D-tulostettuja tuotteita. Printteristä on viime viikkoina ilmestynyt esimerkiksi erään asiakkaan itse mallintamia eläinhahmoja. Työskentely on opettanut ammatillisten taitojen lisäksi tekijöilleen kärsivällisyyttä ja ongelmanratkaisukykyä, sillä hienovaraisten materiaalien kanssa työskentely ei ole aina aivan mutkatonta.

Yhteisessä ohjelmassa käsiteltiin kesän aikana paljon mielenterveysteemoja, videokuvaukseen liittyviä aiheita ja graafista suunnittelua opeteltiin suunnittelemalla omia rintanappeja.

Alkusyksyn ohjelmat Digipajalla käsittelevät perinteisesti työllistymiseen liittyviä teemoja. Aiheen käsittely aloitettiin tällä kertaa erilaisiin työnhakuväyliin tutustumalla ja asiakkaat jakoivat ohjelman aikana myös muistojaan omasta työhistoriastaan. Arjen- ja elämänhallinnan aiheet tukevat työnhakuteemaa ja ohjelmassa on syyskuun aikana muun muassa tietoa näkökulman vaihtamisen taidosta, ahdistuksen omahoidosta ja motivaatiosta.

Digipajan päivät muodostuvat siten, että aamupäivien ajan asiakkaat seuraavat pääasiassa ohjaajien luotsaamaa yhteistä ohjelmaa, jonka aiheet valikoituvat pääasiassa asiakkaiden kanssa yhteiskehitetyn teemakellon pohjalta. Teemakellossa on määritetty yläotsikkotyyliset aiheet ohjelmillemme ovat: hyvinvointi, sisällöntuotanto, työllistyminen, kulttuuri ja yhteiskunta sekä työvälineet. Iltapäivisin asiakkaat saavat työstää omia projektejaan itsenäisen työskentelyn ajalla. Asiakkaiden tekemiä tuotoksia katsotaan yhteisessä ohjelmassa säännöllisesti, jolloin jokainen pääsee halutessaan antamaan ja vastaanottamaan palautetta tekemästään työstä!

Lue lisää kuntouttavasta työtoiminnasta Digipajalla

Blogi: Kuntoutumisen tarinoita

Blogi: Kuntouttava työtoiminta parantaa hyvinvointia ja työelämätaitoja

Lisätietoja

Hausen Anni

Kuntouttavan työtoiminnan kehitysvastaava, Sosionomi (AMK)

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!