Uutiset

Digipajan lokakuun tervehdys – Ohjelmassa rutiinien muodostamista ja ahdistuneisuuden käsittelyä

Julkaistu
7.10.2024
Syksyinen kävelytie, jonka reunoilla on rivitaloja. Maassa keltaisia puiden lehtiä.
Reitti Malminkartanon asemalta Kuntoutussäätiön Digipajalle. Kuva: David Yonah.

Säät viilenevät, mutta Digipajalla tunnelma on lämmin!

Syyskuun asiakasohjelma Digipajalla muodostui muun muassa ohjeista rutiinien muodostamisen ja ahdistuneisuuden teemojen käsittelystä sekä muistin toiminnan pohdinnasta. Eräässä ohjauskeskustelussa asiakas reflektoi ohjelmasta saamaansa tietoa hienosti toteamalla, kuinka saamme hänet hyvällä tavalla haastamaan omia kriittisiä ajatusmallejaan.

Ohjauskeskustelut ovat jokaisen asiakkaan kanssa henkilökohtaisesti käytäviä sosiaaliohjaustuokioita. Ohjauskeskustelujen aiheet ja teemat määräytyvät asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Jokaisen kanssa käydään kuitenkin asiakkuuden aikana erilaisia arviointikeskusteluja sekä yhteistä pohdintaa jatkopolkuihin liittyen.

Asiakkaat ovat päässeet myös suunnittelemaan uutta logoa toiminnallemme. Digipajan nimenvaihdoksen prosessi on loppusuoralla ja uusi nimi tulee julki vuoden vaihteessa! Pidämme alkuvuonna 2025 myös lyhyen webinaarin kaikille kiinnostuneille, jossa avaamme tätä yhteiskehittämisprojektia ja jaamme tietoa toiminnastamme laajemminkin.

Lokakuussa pajalla on luvassa ohjelmaa muun muassa verkkoportfolion rakentamisesta, keskustelua onnellisuudesta ja kehittyneemmissä IT-aiheissa siirrytään 3D-mallinnuksesta ohjelmointiin. Perusdigitaitoja harjoittelevia asiakkaita kannustamme tekemään itsenäisen työskentelyn ajalla Digitaitojen osaamismerkistöä, joka antaa hyvää pohjaa digiosallisuudelle niin työelämässä kuin yhteiskunnassa yleisesti.

Digitaitojen osaamismerkistö on valtakunnallisesti käytössä oleva työväline suorittajan digitaalisen osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen. Osaamismerkit on tarkoitettu esimerkiksi eri oppilaitosten opiskelijoiden, opetushenkilöstön, työelämän, vapaan sivistystyön henkilöstön ja asiakkaiden tai kenen tahansa kansalaisen suoritettaviksi.

Digitaitojen osaamismerkistö on kehitelty Osuvat taidot -hankkeessa, jota koordinoi OAMK. Hankkeeseen osallistui 11 hanketoimijaa. Kuntoutussäätiöllä on TIEKE:n (Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry) kautta hankitut lisenssit valtakunnallisen osaamismerkistön myöntämiseen.

Digipajan kehitysvastaava Anni on siirtynyt työskentelemään osalla työajastaan Rikostaustaisten työelämäosallisuuden kiihdyttämö - HOOK -hankkeeseen. Nykyinen rooli kuntouttavassa työtoiminnassa pysyy kuitenkin hänellä jatkossakin. Työtehtävien jako ja perehdytys muiden sosiaaliohjaajien kanssa on jo alkanut, jotta asiakastyö ja yhteydenpito myös Teidän kanssanne sujuu jouhevasti jatkossakin!

Rikostaustaisten työelämäosallisuuden kiihdyttämö - HOOK -hankkeesta voi lukea lisää täältä.

Kuntouttavaa työtoimintaa Kuntoutussäätiön Digipajalla

Kuntoutussäätiön Digipajalla tarjotaan kuntouttavaa työtoimintaa ostopalveluna Espoon, Helsingin ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueen pitkäaikaistyöttömille henkilöille. Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua, jonka tavoitteena on ehkäistä henkilön syrjäytymistä, ehkäistä työttömyyden aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia henkilön toimintakykyyn ja vahvistaa henkilön työ- ja toimintakykyä.

Lue lisää Digipajan toiminnasta.

Toimintaan ei voi ilmoittautua omatoimisesti mukaan, vaan aloitus tapahtuu aina yhteistyössä kuntouttavaa työtoimintaa tarjoaman tahon sekä oman työllisyyspalveluiden asiantuntijan kanssa.

Lisätietoja

Hausen Anni

Kuntouttavan työtoiminnan kehitysvastaava, Sosionomi (AMK)

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!