Suoraan sisältöön

Riikka Shemeikka on nimitetty Kuntoutussäätiön vakituiseksi toimitusjohtajaksi

Kuntoutussäätiön hallitus on päättänyt nimittää dosentti, VTT, FM Riikka Shemeikan Kuntoutussäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Nimitys astuu voimaan 24. elokuuta 2023 alkaen. Riikka Shemeikka siirtyy tehtävään määräaikaisen toimitusjohtajan tehtävästä.

– Riikka Shemeikka valittiin yksimielisesti Kuntoutussäätiön uudeksi toimitusjohtajaksii erittäin korkeatasoisesta hakijajoukosta. Shemeikka on antanut vahvat näytöt osaamisestaan vetäessään ansiokkaasti ja tuloksellisesti säätiön tutkimus- ja kokeilutoimintaa, samalla vahvistaen säätiön taloutta, painottaa hallituksen puheenjohtaja Antti Mykkänen.

– Vahvasti kuntoutuskenttään verkottuneena sekä erinomaiset teoreettiset ja käytännölliset valmiudet omaavana Shemeikka jatkaa Kuntoutussäätiön väen, järjestöjen ja muiden kumppaneiden kanssa suomalaisen kuntoutuksen kehittämis- ja uudistamistyötä, toteaa Mykkänen.

Shemeikka ottaa vastuun tehtävästä edeltäjänsä, toimitusjohtaja VTT Soile Kuitusen jälkeen, joka puolestaan siirtyy Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtajaksi.

Shemeikan ura Kuntoutussäätiössä alkoi vuonna 2011, ja ennen nykyistä tehtäväänsä hän on työskennellyt arvostetuissa organisaatioissa kuten Helsingin yliopisto, kansainvälinen tutkimuslaitos International Institute for Applied Systems Analysis sekä valtioneuvoston kanslia. Hänellä on laaja julkaisu- ja hanketoiminta sekä vahva verkostoituminen kuntoutusalan eri toimijoiden kanssa.

Uusi toimitusjohtaja, Riikka Shemeikka, on sitoutunut yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja yhteiskunnan rakenteiden kehittämiseen, erityisesti tukemaan heikommassa asemassa olevien yksilöiden ja ryhmien hyvinvointia sekä heidän integroitumistaan yhteiskuntaan. Shemeikka korostaa Kuntoutussäätiön roolia merkittävänä juuri nyt, suurten rakenteellisten uudistusten aikaan.

Riikka Shemeikka itse kommentoi tulevaa tehtäväänsä sanoen: – Uskon, että Kuntoutussäätiöllä on juuri nyt oikea hetki nousta uudelle tasolle. Osaamistamme tarvitaan suurten rakenteellisten uudistusten toteutuessa hyvinvointialueiden käynnistyttyä ja TE24-uudistuksen kynnyksellä. Tulemme kasvattamaan toimintamme vaikuttavuutta kestävästi yhteistyössä aiempien ja uusien kumppaneiden kanssa, hän painottaa.

Lisätietoja

Antti Mykkänen, Kuntoutussäätiön hallituksen puheenjohtaja, antti.mykkanen@kaks.fi

Riikka Shemeikka, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja, riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 24.08.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons