Suoraan sisältöön

Kuntoutuspäivät 2022 kokosi lähes 250 ammattilaista keskustelemaan työllisyydestä ja työhön kuntoutumisesta

Kuntoutuspäivät kokosi lähes 250 alan ammattilaista keskustelemaan ajankohtaisista kuntoutumisen kysymyksistä. Päivien teemana oli yhdenvertainen yhteiskunta, tasa-arvoinen työllistyminen.

Kuntoutuksen kentällä on tällä hetkellä poikkeuksellisen paljon muutoksia

Työllistymisen ja kuntoutumisen rakenteissa tapahtuu Suomessa poikkeuksellisen paljon muutoksia. Suomessa on valmisteltu palkkatukiuudistusta, käytössä on pohjoismainen työnhakupalvelumalli, ja heinäkuussa 2022 valtion erityistehtäväyhtiö Työkanava Oy:n on tarkoitus käynnistää toimintansa. Kuntakokeiluja on toteutettu maaliskuusta 2021 lähtien.

Kuntoutuksen uudistamiskomitean mietinnön 55 ehdotuksesta huomattava osa on käsittelyssä. Monet uudistuksista etenevät hyvinvointialueilla ja niiden rakenteissa.

Kuntoutussäätiön hallituksen puheenjohtaja, Kunnallisalan kehittämissäätiön puheenjohtaja Antti Mykkänen painotti avauspuheenvuorossaan hyvinvointialueiden merkitystä kuntoutuksen kokonaisuudistuksessa.

Perusterveydenhuollon toimivuutta parantamalla voidaan kohentaa myös kuntoutujien asemaa. Oikea-aikainen ja riittävä työ- ja toimintakyvyn vahvistaminen estää siirtymää kalliiden erikoissairaanhoidon palveluiden piiriin.

Seuraavien Kuntoutuspäivien pääyhteistyökumppanina toimii Live-säätiö

Kuntoutuspäivien 2023 teemana on kuntoutuminen hyvinvointialueilla. Kuntoutussäätiön pääyhteistyökumppanina 2023–2024 Kuntoutuspäivillä on Live-säätiö.

”Me Live-säätiöllä haluamme olla mukana vaikuttamassa kuntoutuksen tulevaisuuteen Suomessa. Haluamme tuoda vahvasti näkyviin kuntoutuksen tärkeää roolia sekä sen vaikutuksia yhteiskunnalle, yhteisöille ja yksilöille. Hyvinvointialueet tuovat tullessaan myös kuntoutusprosessien ja rakenteen uudistumisen, ja koemme säätiön roolin asiantuntijana tässä tärkeäksi”, painottaa Live-säätiön liiketoimintajohtaja Miika Keijonen.

”Live-säätiölle kuntoutusteknologia on merkittävä asia, ja tätä haluamme osaltamme tuoda esille myös Kuntoutuspäivillä. Meille avautuu hieno mahdollisuus, kun toimimme Kuntoutussäätiön pääyhteistyökumppanina vuosien 2023–2024 Kuntoutuspäivillä”, Keijonen jatkaa.

Kuntoutuspäivät on merkittävin suomalainen alan ammattilaisten tapahtuma. ”Kuntoutuspäiviä on toteutettu 48 kertaa. Tapahtumalle on edelleen paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa. Kuntoutuminen on dynaaminen ala, jossa tapahtuu. Vuosittainen tapahtuma on kattaus tuoreimpiin uudistuksiin ja näkymiin kuntoutusalalla”, toteaa Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen.

Vuoden 2023 Kuntoutuspäivät ajoittuvat ajankohtaan, jolloin hyvinvointialueet ovat järjestäytyneet ja strategioiden toimeenpano on käynnissä. Kuitusen mukaan hyvinvointialueilla ratkaisevia asioita kuntoutumisen kannalta ovat mm. perusterveydenhuollon toimivuus sekä yhteistyö ja kumppanuudet yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa.

Lisätietoja

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 06.06.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons