Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö välitti kuntoutuksen etä- ja hybridimalleja koskevaa kokemustietoa STM:n johdolle

Kuntoutussäätiön yhtenä tehtävänä on välittää kokemusperäistä tietoa ja asiakkaiden ääntä päätöksentekoon. Säätiössä koostettiin asiakkaiden kokemuksia etä- ja hybridimalleista kuntouttavassa työtoiminnassa.

Asiakkaiden kokemusten mukaan hybridimalli on toiminut varsin hyvin. Se on tuonut toimintaan ja arkeen joustavuutta. Pelkästään etänä toimiminen ei kuitenkaan ole toivottavaa. Asiakkaat kaipaavat sosiaalista kasvokkaista vuorovaikutusta. Etänä oleminen luo irrallisuuden tunnetta.

Kuntoutussäätiön kannanotossa korostetaan työelämän ja ihmisten käyttäytymisen muutoksia. Moni toivoo työelämältä lisää joustavuutta ja mahdollisuutta työskennellä myös paikkariippumattomasti. Pidämme tärkeänä, että myös kuntoutumista tukevissa palveluissa huomioidaan koronavirusepidemiatilanteen hellittäessä nämä muutokset, odotukset ja tarpeet.

Lue kannanotto kokonaisuudessaan tästä (pdf).

Lisätietoja

Vahtero Ira

Palvelujohtaja, laatu- ja osaamiskoordinaattori, työterveyshuollon yhteyshenkilö

040 833 2982 | ira.vahtero@kuntoutussaatio.fi

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 24.02.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons