Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiön järjestöarvioinnin osaamiskeskus aloitti toimintansa

 

Kuntoutussäätiö käynnisti järjestöarvioinnin osaamiskeskuksen toiminnan vuoden 2021 alussa, kun uuden strategian toimeenpano alkoi. Järjestöarvioinnin osaamiskeskus kokoaa, kehittää ja jakaa osaamistaan järjestöjen arviointitoimintaan liittyen.

– Kuntoutussäätiö haluaa strategiassaan vahvistaa toimintaansa ja tunnettuuttaan osaamiskeskustoiminnalla. Järjestöarvioinnin osaamiskeskuksen taustalla on säätiön monipuolinen ja pitkä perinne erityisesti sosiaali- ja terveysjärjestöjen, mutta myös koulutus- ja työllisyystoiminnan arvioinneista, toteavat Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen ja tutkimus- ja kokeilutoiminnasta vastaava johtaja Riikka Shemeikka.

Kuntoutussäätiön keskeisiä palvelutuotteita ovat ulkoiset arvioinnit, SROI-arvioinnit, arviointikonsultaatiot ja arviointikoulutukset.

– Arviointipalvelumme suunnitellaan aina yhdessä palvelun tilaajan kanssa. Tämä on varmasti keskeinen syy siihen, miksi Kuntoutussäätiön arviointipalvelut tunnetaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen piirissä laadukkuudestaan ja tarvelähtöisyydestään, kiteyttää Kuntoutussäätiön erityisasiantuntija Henna Harju.

Harjun vastuulla on järjestöarvioinnin osaamiskeskuksen sisältöjen koordinointi ja kehittäminen, Shemeikka johtaa osaamiskeskusta osana Kuntoutusäätiön tutkimus- ja kokeilutoimintaa.

Toimeksiantoperusteisen työn lisäksi Kuntoutussäätiössä on käynnissä STEA-avusteinen ARTSI-toiminta, joka tarjoaa tukea arviointiin ja oman toiminnan kehittämiseen pienille sosiaali- ja terveysjärjestöille. Toiminta alkoi vuonna 2012 ja ARTSI-kehittämisprosessin on käynyt läpi jo lähes 130 järjestöä.

Tutustu toimintaamme Järjestöarvioinnin osaamiskeskuksen verkkosivuilla.

Lisätietoja

johtaja Riikka Shemeikka, p. 044 781 3102, riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi

erityisasiantuntija Henna Harju, p. 044 7813 151, henna.harju@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 24.02.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons