Suoraan sisältöön

Järjestöt vetoavat – osatyökykyisten työllistämisessä järjestöjen resurssit käyttöön

Kuntoutussäätiö, Vates, Mielenterveyden keskusliitto ja Invalidisäätiö lähestyivät 1.9.2020 keskeisiä poliittisia päättäjiä ja viranhaltijoita vetoomuksella, jossa ne esittävät järjestöjen resurssien hyödyntämistä osatyökykyisten työllistymisessä. Lue allekirjoitettu vetoomus (pdf).

Vetoomus laadittiin ennen kaikkea ajankohtaisiin hallituksen toimenpiteisiin ja valmisteluihin vaikuttamiseksi. Esimerkiksi työkykyohjelmaa on valmisteltu ja toimeenpanoa viedään osaltaan jo eteenpäin.

Vetoomuksen laatijat pitävät ensiarvioisen tärkeänä sitä, että kaikessa osatyökykyisten työllistymiseen liittyvässä valmistelutyössä ja toimeenpanossa järjestöt huomioitaisiin nykyistä vahvemmin. Järjestöt tekevät päivittäin työtä osatyökykyisten aseman parantamiseksi. Osatyökykyisten henkilöiden työllisyysasteen nostaminen on välttämätöntä Suomen kansantaloudelle. Se on myös inhimillisesti kestävää. Työllistyminen edistää tutkitusti ihmisen toimintakykyä, terveyttä ja osallisuutta.

Vetoomuksessa tuodaan esille toimintamalleja osatyökykyisten työllisyysasteen ja osallisuuden nostamiseen. Näitä ovat mm. kuntouttavan työtoiminnan uudet toimintamallit, työhönvalmennus, työkykykoordinaattorikonsepti ja monenlainen kynnyksetön toiminta, jota järjestöillä on.

Lisätietoja antaa: toimitusjohtaja Soile Kuitunen, 0447813117, soile.kuitunen@kuntoutussaatio.fi.


Sisältö päivitetty 02.09.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons