Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö uudisti onnistuneesti toimintaansa 2019

Kuntoutussäätiön toimintavuosi 2019 sisälsi monia toiminnallisia muutoksia. Kuntoutussäätiö luopui ravintola Muodosta, liikkeenluovutti Kelan kaksi ammatillisen kuntoutuksen palvelua, ulkoisti kiinteistönhoidon sekä valmisteli Pakarituvantie 4:n kiinteistökauppaa. Muutokset liittyivät välillisesti tai välittömästi kiinteistökaupan valmisteluun.

Säätiö onnistui haastavasta tilanteesta huolimatta pääsemään tasapainoon tuotoissa ja kuluissa, ja vuoden 2019 tilinpäätöksessä ylijäämää oli reilut 32 000 euroa. Tutkimus- ja kokeiluyksikön tulos oli jälleen ylijäämäinen, noin 260 000 euroa.

Säätiö jatkoi haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten toimintakyvyn ja sosiaalisen hyvinvoinnin parantamista toteuttamalla hankkeita, arviointeja, koulutuksia ja konsultointeja sekä tuottamalla kuntoutuspalveluita. Säätiön verkosto- ja vaikuttamistyö oli aktiivista, ja siinä hyödynnettiin myös verkkoympäristöjä, kuten kansallisesti ja kansainvälisesti ainutlaatuista Tie työelämään -palvelua. Kuntoutussäätiö jatkoi ainoana suomalaisena toimijana myös työkykykoordinaattoreiden kouluttamista yhdessä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Kuntoutussäätiö myi Pakarituvantie 4:n kiinteistön Hoivatilat Oyj:lle 6.4.2020. Kaupan myötä säätiö pystyy keskittymään entistä paremmin perustehtäväänsä, kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä näihin kytkeytyvään palvelutoimintaan.

Kuntoutussäätiö jatkaa toimintaansa omistamissaan toimitiloissa Pakarituvantie 5:ssä Malminkartanossa. Säätiö on alueella aktiivinen toimija ja haluaa osaltaan tukea naapurustojen ja asukkaiden sosiaalista hyvinvointia, työllistymistä ja toimintakykyä.

Säätiön tulevaisuuden näkymät ovat hyvät, ja säätiö jatkaa vuodesta 1945 alkaen toteuttamaansa työtä kuntoutuksen ja kuntoutusjärjestelmien uudistamiseksi.

Yhteystiedot

Soile Kuitunen
toimitusjohtaja
soile.kuitunen@kuntoutussaatio.fi
p. 0447813117


Sisältö päivitetty 30.04.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons