Suoraan sisältöön

Maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolut (MAKO) -hanke käynnistyy Kuntoutussäätiön luotsaamana

Kuntoutussäätiön johdolla on juuri käynnistynyt valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaan kuuluva Maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolut (MAKO) -tutkimushanke, jossa tarkastellaan maahan muuttaneiden opinto- ja työllistymispolkuja. Tutkimuksessa selvitetään tyypillisimmät palvelupolut ja tuotetaan tietoa, jonka pohjalta niitä voidaan kehittää. Tavoitteena on parantaa muualta Suomeen muuttaneiden osaamisen tunnistamista ja heille suunnattuja palveluita, jotta työllistyminen omia taitoja vastaavaan työhön olisi tulevaisuudessa sujuvampaa. Aihetta lähestytään laajasti sekä palveluista vastaavien hallinnonalojen että maahan muuttaneiden näkökulmista. Tutkimus kestää syksyyn 2020 ja sen toteuttamisesta vastaavat Kuntoutussäätiön lisäksi Demos Helsinki, Helsingin yliopisto, Oxford Research sekä Siirtolaisuusinstituutti.

Lisätietoja

  • Kuntoutussäätiön tutkimuksesta vastaava johtaja Riikka Shemeikka: 044 7813102, riikka.shemeikka[at]kuntoutussaatio.fi
  • Kuntoutussäätiön erikoistutkija Sirkku Varjonen: sirkku.varjonen[at]kuntoutussaatio.fi

Sisältö päivitetty 05.03.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons