Suoraan sisältöön

Selvityksemme Eduskunnalle: Maahanmuuttajan työllistymisedellytyksiä vahvistettava kotoutuksen alkuvaiheessa

Työelämään osallistuminen antaa maahanmuuttajalle kielitaidon ja verkostot. Kielen opetus yhdistettynä työntekoon havaittiin tehokkaaksi yhdistelmäksi kielen nopeaan työelämälähtöiseen oppimiseen. Kotoutumisen ja maahanmuuttajien työllistymisen edistämiseksi olisi myös hyödyllistä kehittää palveluita, joissa maahanmuuttajia työllistetään mentoreiksi toisille maahanmuuttajille. Mentorointiin liittyvien mallien avulla saadaan myös lisättyä maahanmuuttajien tietämystä suomalaisesta yhteiskunnasta.

Tulokset käyvät ilmi Eduskunnan tarkastusvaliokunnan Kuntoutussäätiöltä tilaamasta tutkimuksesta, joka käsittelee maahanmuuttajien kotouttamistoimenpiteiden toimivuutta työllistymisen näkökulmasta. Raportti sisältää kehittämisehdotuksia mm. kotouttamiseen liittyvien palveluiden järjestämiseen yhteiskunnan eri toimijoiden välisenä yhteistyönä.

Lue lisää tutkimuksesta Eduskunnan verkkosivuilta.

Avaa loppuraportti tästä.


Sisältö päivitetty 27.04.2021

Jaa sivu!

WordPress PopUp Plugin
Simple Share Buttons