Suoraan sisältöön

Kokemusasiantuntijan ja ammattilaisen yhteistyö kannattaa!

Kuva: Pixabay

Aloitin Kuntoutussäätiössä kehittäjä-kokemusasiantuntijana Tapatuunaus-hankkeessa keväällä 2017 ja sain silloin myös mahdollisuuden osallistua ensimmäisen kerran Kuntoutuspäiville. Kokemus oli mielenkiintoinen ja ensikertalaisena en uhrannut ajatuksiani päivien järjestelyihin – eikä tarvinnutkaan, kaikki sujui mutkattomasti.

Nyt olen saanut mahdollisuuden osallistua tämän vuoden Kuntoutuspäivien suunnitteluun ja jos kaikki hyvin menee, myös toteutukseen.

Työryhmämme työstää minulle läheistä kokemusasiantuntijuusaihetta ja etenkin kokemusasiantuntijan ja ammattilaisen yhteistyötä. Tapatuunauksen yhtenä keskeisenä asiana on ollut kokemusasiantuntijuuden hyödyntäminen. Hankkeen tuloksia ja onnistumista arvioidaan tutkijoiden ja tietenkin ryhmätoimintaamme osallistuneiden ryhmäläisten toimesta, mutta omasta puolestani voin jo nyt todeta eri näkökulmia valottavan yhteistoiminnan onnistuneen hyvin.

Se, että olen nykyisessä toimessani, on mielestäni oiva osoitus siitä, että tällainen yhteistyö kannattaa. Olen ollut etuoikeutetussa asemassa, kun jo päihdetyöurani alkumetreistä lähtien olen saanut työskennellä monien pätevien ammattilaisten kanssa. Jos alkaisin heitä tässä nimeämään listasta tulisi liian pitkä. Kiitos kaikille!

Tuo alkuaikojen linja on jatkunut edelleen. Ympärilläni on ollut ammattilaisia eri aloilta ja heidän rinnallaan olen saanut kasvattaa omaa osaamistani. Toivottavasti tapaan Kuntoutuspäivillä Korjaamolla 7.–8.6. mahdollisimman monia noista opettajistani. He ovat avanneet ymmärrystäni sille, että vastakkainasettelu ei johda mihinkään rakentavaan. Yhteistyöllä saamme enemmän aikaan!

Teksti

Petri Hälikkä

Kehittäjä-kokemusasiantuntija, Kuntoutussäätiö

Petri  on mukana 7.-8.6.2018 järjestettävillä Kuntoutuspäivillä työryhmässä Kehittäjäasiakkuus – yhteistä palvelujen muotoilua.

Lue lisää Kuntoutuspäivistä ja ilmoittaudu mukaan!Sisältö päivitetty 16.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons