Arvioinnin osaamiskeskus
Kuntoutussäätiö on tunnettu arviointiosaaja ja erilaisten organisaatioiden työn kehittäjä! Olemme innostava, omistautunut, kuunteleva, käytännönläheinen ja haluttu yhteistyökumppani. Erilaisten toimijoiden arviointiosaamista kehittämällä ja laadukkaita arviointeja toteuttamalla rakennamme osallisuutta tukevaa yhteiskuntaa ja lisäämme ihmisten hyvinvointia.
Tarjoamme koulutusta, sparrausta, ulkoisia arviointeja ja selvityksiä sekä yhteistyötä erilaisiin hankekokonaisuuksiin. Koulutustemme keskeisin anti osallistujien mukaan on tiedon korkea hyödynnettävyys omassa työssä sekä vertaisoppiminen muiden järjestötoimijoiden kanssa.
Toteutamme myös kehittävää ja osallistavaa arviointia sekä julkiselle sektorille toteutettavia arviointeja.
Lisäksi osaamiseemme kuuluvat SROI-arvioinnit eli toiminnan tuottamien hyötyjen rahamääräisen hyödyn arviointi sekä IPS-mallin arvioinnit ja IPS-malliin liittyvät koulutukset. Individual Placement and Support (IPS) on Yhdysvalloista lähtöisin oleva toimintamalli työn löytämiseksi avoimilta työmarkkinoilta eri kuntoutujaryhmille. Mallin erityispiirre on, että se on ainoa työhönvalmennuksen malli, joka on tiukoin tieteellisin kriteerein osoitettu vaikuttavaksi keinoksi tukea osatyökykyisten työllistymistä ja työhön paluuta.
Ota yhteyttä ja jutellaan, mikä tarve sinulla on!
Arviointi- ja kehittämispalvelumme
- Ulkoiset arvioinnit ja selvitykset
- Vaikutusketju kuntoon
- Kaikille avoimet arviointikoulutukset
- Räätälöidyt arviointipalvelut
- SROI-arvioinnit
- Toiminnan kehittämisen tuki
ARTSI-toiminta
ARTSI-toiminta on suunnattu pienille sosiaali- ja terveysalan järjestöille, jotka kaipaavat tukea oman toimintansa arviointiin ja seurantatiedon tuottamiseen. Vuosittain mukaan valitaan avoimen haun perusteella noin 20–25 järjestöä, jotka saavat toimintaansa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEAn Ak- , Ay- tai C-avustusta. Artsi-toimintaa on rahoittanut STEA jo vuodesta 2013.
ARTSI-toiminta perustuu järjestökohtaiseen vuorovaikutukseen ja sparraukseen vaikutusketjuajattelussa. Saadun palautteen perusteella toimintaan osallistuneiden järjestöjen arviointiosaaminen on lisääntynyt merkittävästi. Järjestöt ovat saaneet osallistumisesta omia ja rahoittajan tarpeita palvelevat työkalut ja mallit tukemaan arviointityötään.
Kehittämisprosessiin on osallistunut vuosina 2013–2022 jo 150 järjestöä. Lue lisää ARTSin mahdollisuuksista
Arviointiin ja kehittämiseen liittyviä viimeaikaisia kirjoituksia ja julkaisuja
- Laurikainen, Heli: Sosiaali – ja terveysjärjestöjen arvioinnin ja seurannan kehitystä koskeva selvitys valmistui Artsi- toiminta 2022
- Laurikainen, Heli: Mitä tapahtuu raportoinnin jälkeen? Artsi -toiminta 2022
- Terävä, Kimmo: Nyt on aika valmistautua STEAn tuloksellisuusraporttiin Artsi-toiminta 2022
- Terävä, Kimmo: Sote-järjestöjen arviointiosaaminen – missä menet? Artsi-toiminta 2021
- Harju, Henna: Onko arviointiosaaminen yksi järjestöjen olemassaolon tae? Kansalaisyhteiskunta-verkkolehti 6/2021.
- Harju, Henna & Hakuni, Susanna: Sopeutumisvalmennuksen laatu on järjestölle tärkeää. Lihastautiliiton Porras-lehti 2/2021.
- Terävä, Kimmo: Mitä ajatuksia STEAn uusi raporttipohja herätti? Kuntoutussäätiön Tutkijablogi (4/2021).
- Harju, Henna: Palvelun vaikuttavuutta etsimässä. Kuntoutussäätiön Tutkijablogi (1/2021).
- Harju, Henna: Yksilön kokemuksista toiminnan tuloksiksi (pdf). Kartoitus STEA-rahoitteisen sopeutumisvalmennuksen tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden arviointikäytännöistä. Tilaajana Eläkeliitto. 2020–2021.
- Honkasola, M., Ilomäki, T., Lehikoinen, T., Mäkelä, T., Niskanen, S. & Solja, H: TuleApu – tukea ja tuleterveyttä apuvälineen käyttäjille -hankkeen SROI-arviointi. (12/2020, pdf)
- Ilomäki, Timo: Hyvis-SROI. Mielenterveysyhdistys Hyvis ry:n sosiaalinen tuotto. (9/2020, pdf).
- Ilomäki, T., Niskanen, S., Ylitalo, P., Somiska, M. & Hietala, H.: SROI-arviointi PHT ry:n Pysyvään muutokseen –hyvinvointikurssien vaikuttavuudesta. (9/2020, pdf)
- Henriksson M., Linnolahti O. & Harju H. (2015): Opas oman toiminnan arviointiin järjestöille. ARTSI-projektissa kehitetty itsearviointimalli ja työkalut arviointiin.
Ota yhteyttä!


Jaa sivu!