Suoraan sisältöön

Järjestöarvioinnin osaamiskeskus

Kuntoutussäätiön Järjestöarvioinnin osaamiskeskus kokoaa, kehittää ja jakaa osaamistamme järjestöjen arviointiin liittyen. Järjestöarvioinnin osaamiskeskuksen toiminta on käynnistynyt vuoden 2021 alussa.

Kaipaako järjestösi työkaluja, ideoita tai kehittämiskumppania arviointiin? Kuntoutussäätiöllä on monipuolinen ja pitkään perinteeseen nojaava osaaminen erityisesti sosiaali- ja terveysjärjestöjen ja niiden toiminnan arvioinnista ja kehittämisestä. Toteutamme arviointeja sosiaali- ja terveysteemojen lisäksi koulutus- ja työllisyysteemoista. Järjestöjen arviointiin liittyvää toimintaa toteutetaan Kuntoutussäätiössä eri rahoituksilla.

Kokoamme tämän osaamiskeskuksen alle järjestöjen arviointiin ja sen kehittämiseen liittyvää työtämme ja sen tuloksia.

Kuntoutussäätiön arviointipalvelut

Arviointi on järjestöille olennainen osa toimintaa sekä väline toiminnan laadun varmistamiseen ja kehittämiseen. Kuntoutussäätiön arviointipalvelut tunnetaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen piirissä laadukkuudestaan sekä käytäntö- ja tarvelähtöisyydestään. Kolmannen sektorin toimijana tunnemme järjestöjen toiminnan lähtökohdat ja toimintaympäristön.

Kuntoutussäätiön Järjestöarvioinnin osaamiskeskus tarjoaa arviointia ja sen kehittämistä seuraavasti:

  1. Ulkoiset arvioinnit
  2. SROI-arvioinnit (toiminnan tuotosten rahamääräinen arviointi)
  3. Kaikille avoimet arviointikoulutukset (suunnattu etenkin STEA-avusteisille järjestöille), lisätietoja löydät Kuntoutussäätiön tapahtumakalenterista
  4. Räätälöidyt arviointikoulutukset ja puheenvuorot
  5. Räätälöidyt arviointikonsultaatiot ja sparraukset
  6. Kuntoutussäätiön ARTSI-toiminta (pienille järjestöille suunnattu maksuton palvelu, johon voi hakea mukaan kerran vuodessa)

Tutustu palveluihimme ja järjestöarviointiin liittyvään kehittämistyöhömme.

Kuntoutussäätiön ARTSI-toiminta

ARTSI-toiminnassa kehitetään pienten sosiaali- ja terveysalan järjestöjen arviointiosaamista sekä arvioivan ajattelun ja toimintatapojen tuomista osaksi toimintaa. Toimintaa on rahoittanut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) jo vuodesta 2013.

ARTSI-toiminta perustuu järjestökohtaiseen vuorovaikutukseen ja sparraukseen. Kehittämisprosessiin on osallistunut jo 126 järjestöä. Palautteiden perusteella toimintaan osallistuneiden järjestöjen arviointiosaaminen on lisääntynyt merkittävästi, Ne ovat saaneet omia ja rahoittajan (STEA) tarpeita palvelevat työkalut ja mallit tukemaan jatkuvaa ja systemaattista arviointityötään. ARTSI-toiminnassa luodut tarvelähtöiset arviointityökalut ja -mallit ovat saatavilla ARTSI-toiminnan verkkosivuilla.

Kaipaatko lisätietoa Järjestöarvioinnin osaamiskeskuksesta?

Harju Henna

Erityisasiantuntija, YTM

0447813151 | henna.harju@kuntoutussaatio.fi

Shemeikka Riikka

Johtaja, tutkimus ja kokeilut

044 781 3102 | riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 12.05.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons