Erilaiset oppimisvaikeudet, kuten lukemisen ja keskittymisen haasteet, voivat tutkitusti vaikeuttaa opinnoissa ja työelämässä menestymistä, erityisesti digitalisoituvassa maailmassa, jossa tehokkaat tiedonkäsittelytaidot ovat välttämättömyys. Omien vaikeuksien ja vahvuuksien tiedostaminen voi kuitenkin auttaa löytämään sopivia työskentelytapoja ja pärjäämään työelämässä hyvin ja uupumatta.
Jopa 20 prosentilla ihmisistä on synnynnäisiä erityispiirteitä tiedon vastaanottamisessa ja käsittelyssä, mikä voi työelämässä vaikuttaa esimerkiksi uusien tehtävien omaksumiseen ja vuorovaikutukseen.
Koulutuksemme osallistujille tarjotaan konkreettisia menetelmiä ja työkaluja, joiden avulla voidaan tunnistaa ja ottaa oppimisvaikeudet puheeksi sekä tukea henkilöitä työelämässä.
Koulutuksemme vastaa kysymyksiin:
- Miten oppimisvaikeudet, kuten lukemisen, kirjoittamisen, matematiikan ja hahmottamisen haasteet, ilmenevät aikuisiällä?
- Kuinka edellä mainitut haasteet vaikuttavat työssä pärjäämiseen ja jaksamiseen?
- Miten oppimisen, tarkkaavuuden ja mielen hyvinvoinnin haasteet ovat yhteydessä toisiinsa?
- Miten kieli- ja kulttuuritaustojen moninaisuus vaikuttaa haasteiden tunnistamiseen ja tukemiseen?
Tämä koulutus on suunniteltu sinulle, joka haluat syventää osaamistasi ja tukea työssäsi ihmisiä entistä paremmin. Tule mukaan ja varmista, että saat tehokkaimmat keinot työsi tueksi!
Ajankohta: Torstaina 10.4.2025 klo 13.00–16.00
Koulutukseen ilmoittautuneet saavat koulutuksen luento-osuudesta tallenteen, joka on katsottavissa kaksi viikkoa.
Paikka: Etänä, Microsoft Team-sovellus
Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu ammattilaisille, jotka työssään tukevat ihmisten työ- ja toimintakykyä, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille sekä työllisyyspalveluiden asiantuntijoille.
Tekniset ohjeet ja edellytykset osallistumiselle: Koulutukseen ilmoittautuneet saavat Teams -linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan koulutustilaisuuteen. Osallistuja tarvitsee tietokoneen, hyvän nettiyhteyden ja mikrofonin sekä kuulokkeet, jos tietokoneessa ei ole kaiutinta.
Kouluttaja: PsM, neuropsykologian erikoispsykologi ja väitöskirjatutkija Johanna Stenbergillä on laaja kokemus kognitiivisten ja mielenterveyden haasteiden tunnistamisen menetelmien ja tuen muotojen kehittämisestä sekä yksilö- että ryhmätasolla. Stenberg on myös toiminut aktiivisesti tutkimus- ja kehittämishankkeissa ja kouluttajana. Hänen erityisosaamisalueitaan ovat aikuisten kognitiivisen toimintakyvyn arviointi ja kuntoutus, asiakkaan ja ammattilaisen välinen vuorovaikutus (kasvokkain ja etänä), neurokehitykselliset häiriöt, oppimisvaikeudet sekä nuorten ja aikuisten mielenterveysongelmat.
Hinta: 175 € + alv 25,5 %.
Ilmoittautuminen viimeistään: Sunnuntaina 6.4. sivun yläkulmasta kohdasta "Ilmoittaudu".
Kuntoutussäätiö pidättää oikeudet ohjelmamuutoksiin.
Kuntoutussäätiön maksullisten koulutusten ja tilaisuuksien maksu- ja peruutusehdot