Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiön Kelan kuntoutuspalvelut siirtyvät Vervelle

Työntekijät siirtyvät KK-Verve Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä

Verve ostaa Kuntoutussäätiön Kela-palvelutuotannon. Kauppa toteutetaan liikkeenluovutuksena. Liikkeenluovutuksessa kyseisissä palveluissa työskennelleiden työntekijöiden työsopimukset jatkuvat entisin ehdoin myös uudella työnantajalla.

Kaupan taustalla on säätiön strategian tarkistaminen ja sen myötä säätiön nykyisistä Kela-palveluista luopuminen. Kuntoutussäätiön hallituksen puheenjohtajan Antti Mykkäsen mukaan kauppaa lähdettiin valmistelemaan siirtyvien työntekijöiden tulevaisuus ja työpaikat turvaten. Säätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen korostaa työntekijöiden korkeaa osaamista ja ammattitaitoa, jonka käyttö turvataan myös uuden työnantajan palveluksessa.

Kauppa edistää Verven ja sen omistajayhteisöjen kuntoutustoiminnan määrällistä ja laadullista kehittämistä valtakunnallisesti. Vervessä on panostettu vahvasti ammatilliseen kuntoutukseen. Verven toimitusjohtaja Hannu Ronkaisen mukaan Kuntoutussäätiöstä siirtyvien osaavien ja ammattitaitoisten työntekijöiden myötä ammatillisen kuntoutuksen kasvaneeseen kysyntään pystytään vastaamaan entistä paremmin.

Kuntoutussäätiö toteuttaa tällä hetkellä Kelan ammatillista kuntoutusselvitystä (AKU/AKSE) ja työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta (TEAK). Näissä palveluissa työskentelee yhteensä 11 työntekijää. He siirtyvät liikkeenluovutuksen myötä Verven tiloihin Kumpulantie 7:ään Helsingissä. Liikkeenluovutus toteutetaan 15.9.2019.

Kuntoutussäätiö jatkaa kuntoutuksen tutkimus-, kehittämis-, innovaatio- ja palvelutoimintaa. Palvelutoiminnassa painottuvat uuden työn muotoilu kuntouttavassa työtoiminnassa sekä työ- ja toimintakykyä ja sosiaalista osallisuutta muutoin vahvistavat palvelut. Säätiön osaamisalueita ovat kestävä työkyky, paras toimintakyky ja terveys sekä vahvistuva kansalaisyhteiskunta. Säätiössä työskenteli vuonna 2018 noin 70 työntekijää ja sen liikevaihto oli reilut kuusi miljoonaa euroa.

KK-Verve Oy tuottaa valtakunnallisesti ammatillisen ja lääkinnällisen kuntoutuksen palveluita Verve-nimellä. Kuntoutustoimintaa on 15 paikkakunnalla. Verve on täysin kotimainen yritys, jonka omistavat Kuntoutuskeskus Kankaanpää ja Punkaharjulla sijaitseva Kruunupuisto, joiden taustalla ovat kotimaiset omistajat Kuntoutussairaalasäätiö Kankaanpää ja Punkaharjun kuntoutussairaalasäätiö. Säätiöiden tarkoituksen mukaisesti yrityksen tulos jää yritykseen ja sillä kehitetään kuntoutustoimintaa. Vervessä työskentelee yli 300 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 23 miljoonaa euroa.

Lisätietoja antavat:

Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen
044 7813117 tai soile.kuitunen@kuntoutussaatio.fi

KK-Verve Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ronkainen
050 559 4797 tai hannu.ronkainen@verve.fi


Sisältö päivitetty 22.08.2019

Jaa sivu!

Simple Share Buttons