Suoraan sisältöön

Vapaaehtoisapua työllistymisen tueksi

Kuntoutussäätiön uudessa työkummitoiminnassa työtön työnetsijä saa vapaaehtoisen ohjaajan (työkummin) tukea ja osaamista avuksi työllistymiseensä. Työtä vaille jääneitä nuoria ja aikuisia valmennetaan työelämään mm. tutustumalla yritysten perusasioihin ja työnantajan odotuksiin. Tämä toiminta tuo työntekijän ja työnantajan lähemmäksi toisiaan tavalla, joka helpottaa työnetsijän töihin lähtemistä. Työkummin tuki on laajempaa kuin muissa palveluissa, tukea on työhön valmentautumisessa, työnhaussa ja myös työhön perehtymisessä. Työnantajat ovat toivoneet tukea työhön perehdytykseen.

Ilmoittaudu mukaan tutustumaan toimintaan ja työllistymään tai auttamaan työnetsijöitä töihin, tiedustelut Hanne Andelin:

puh. 044 7813 148
hanne.andelin@kuntoutussaatio.fi

Lisätietoja löydät myös:

työnetsijöiden kirjautumislinkki

työelämäosaajan kirjautumislinkki

 Työkummitoiminta voi toteutua eri paikkakunnilla. Kuntoutussäätiö auttaa työnetsijöiden ja työkummin kohtaamista ja tukee näiden työparien työskentelyä—etusijalla ovat työllistymisessä hankaluuksia kohdanneet.  Toiminta on avointa muillekin, työnetsijän opasta voi hyödyntää itsenäisesti kirjautumalla palveluun tai kumppaneita voi löytää itse omasta lähipiiristään, naapurista tai lähialueilta. Tällöin kokenut työntekijä tai yrittäjä voi ryhtyä vapaaehtoiseksi ja auttaa tämän toimintamallin avulla lähipiirinsä työttömiä tai vaille aktiivitoimintaa jääneitä töihin. Työkummi ja työnetsijä voivat olla toistensa sukulaisia, naapureita tai tuttuja. Vastaavasti työtä vaille jäänyt työnetsijä voi löytämään lähipiiristään itselleen vapaaehtoisapua työkummiksi.

Työnetsijälle tukea oman polun suunnittelemiseen

Vapaaehtoiselle mahdollisuus opettaa työtaitojaan nuorille

Työnantajalle sitoutuvaa työvoimaa

Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @duunikummi #vapaaehtoistyö #työnhakija @STEAtekoja


Sisältö päivitetty 07.02.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons