Suoraan sisältöön

Vapaaehtoisapua työllistymisen tueksi

Kuntoutussäätiön uudessa työkummitoiminnassa työtön työnetsijä saa vapaaehtoisen ohjaajan (työkummin) tukea ja osaamista avuksi työllistymiseensä. Työtä vaille jääneitä nuoria ja aikuisia valmennetaan työelämään mm. tutustumalla yritysten perusasioihin ja työnantajan odotuksiin. Tämä toiminta tuo työntekijän ja työnantajan lähemmäksi toisiaan tavalla, joka helpottaa työnetsijän töihin lähtemistä. Työkummin tuki on laajempaa kuin muissa palveluissa, tukea on työhön valmentautumisessa, työnhaussa ja myös työhön perehtymisessä. Työnantajat ovat toivoneet tukea työhön perehdytykseen.

Ilmoittaudu mukaan tutustumaan toimintaan ja työllistymään tai auttamaan työnetsijöitä töihin, tiedustelut Tuula Lehikoinen puh. +358 44 781 3122. Lisätietoja löydät myös: työnetsijöiden kirjautumislinkki sekä työelämäosaajan kirjautumislinkki.

 

Työkummitoiminta voi toteutua eri paikkakunnilla. Kuntoutussäätiö auttaa työnetsijöiden ja työkummin kohtaamista ja tukee näiden työparien työskentelyä—etusijalla ovat työllistymisessä hankaluuksia kohdanneet.  Toiminta on avointa muillekin, työnetsijän opasta voi hyödyntää itsenäisesti kirjautumalla palveluun tai kumppaneita voi löytää itse omasta lähipiiristään, naapurista tai lähialueilta. Tällöin kokenut työntekijä tai yrittäjä voi ryhtyä vapaaehtoiseksi ja auttaa tämän toimintamallin avulla lähipiirinsä työttömiä tai vaille aktiivitoimintaa jääneitä töihin. Työkummi ja työnetsijä voivat olla toistensa sukulaisia, naapureita tai tuttuja. Vastaavasti työtä vaille jäänyt työnetsijä voi löytämään lähipiiristään itselleen vapaaehtoisapua työkummiksi.

Työnetsijälle tukea oman polun suunnittelemiseen

Vapaaehtoiselle mahdollisuus opettaa työtaitojaan nuorille

Työnantajalle sitoutuvaa työvoimaa

 

 

Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @duunikummi #vapaaehtoistyö #työnhakija @STEAtekoja


Sisältö päivitetty 24.11.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons