Suoraan sisältöön

Julkaisut

 

Oppaat opiskelun tueksi nuorille ja nuorten ohjaajille

Vaikuttavaa tukea nuorten elämänpoluilla (VANU) -hankkeessa julkaistaan lokakuussa 2018 oppaat opiskelun tueksi nuorille ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. Oppaat toimivat opiskelun ja ohjauksen käsikirjoina opintojen arjessa. Ne sisältävät helposti lähestyttävää tietoa, vinkkejä, harjoituksia sekä vertaistuellista materiaalia opiskelun tueksi.

Oppaat perustuvat moniammatillisessa yhteistyössä kehitettyyn ja testattuun ryhmämalliin, joka on tarkoitettu opiskeluvaikeuksia omaavien nuorten ja nuorten aikuisten tukemiseen. Kaikki oppaiden sisältämät ohjeistukset, vinkit ja harjoitteet ovat asiantuntijoiden kehittämiä ja testaamia sekä pilottiryhmissä toimiviksi havaittuja.

Oppaat ovat maksuttomia, ja ilmestyvät lokakuun aikana tälle sivulle vapaasti ladattavina pdf-versioina sekä myös painettuina kirjoina.

 

Opas sujuvamman opiskelun tukemiseen – Ohjaajan käsikirja

Lataa ilmainen ohjaajan opas tästä linkistä!

Toimii ohjaajan käsikirjana opiskelutaitojen tukemisessa ja edistämisessä.

Sisältää tietoa vertaistukiryhmien järjestämisestä sekä opiskeluvaikeuksista eri teema-alueilta: ajanhallinta, muisti ja keskittyminen, lukeminen, kirjoittaminen, vieraat kielet, matematiikka, mielentaidot ja vuorovaikutus.

Sisältää mallin ryhmämuotoisen tuen järjestämiseksi opiskeluvaikeuksiin sekä selkeän ohjeistuksen ryhmämallin toteuttamiseksi alusta loppuun. Mukana paljon ryhmässä läpikäytäviä vinkkejä, esimerkkejä ja harjoitteita, joiden avulla opiskelutaitoja voidaan kehittää.

Voidaan käyttää yhdessä opiskelijan käsikirjan kanssa tai erikseen.

Ilmestyy tälle sivulle vapaasti ladattavana pdf-versiona sekä myös painettuna kirjana lokakuun 2018 lopussa. Maksuton.

 

Opas sujuvampaan opiskeluun – Opiskelijan käsikirja

Lataa ilmainen opiskelijan opas tästä linkistä!

Toimii opiskelijan käsikirjana opintojen tukena.

Sisältää tietoa opiskeluvaikeuksista eri teema-alueilta: ajanhallinta, muisti ja keskittyminen, lukeminen, kirjoittaminen, vieraat kielet, matematiikka, mielentaidot ja vuorovaikutus.

Sisältää paljon itsenäiseen käyttöön soveltuvia vinkkejä, esimerkkejä ja harjoitteita, joiden avulla opiskelutaitoja voidaan kehittää. Mukana myös nuorten kokemuksia opiskelusta.

Voidaan käyttää itsenäisesti oman opiskelun tukena sekä myös opiskelijan käsikirjana ryhmätoiminnan aikana.


Sisältö päivitetty 31.10.2018

Jaa sivu!

WordPress PopUp Plugin
Simple Share Buttons