Suoraan sisältöön

Työelämä

Painopisteen tavoitteena on edistää osallisuutta, työkykyä, työhön pääsemistä tai työssä pysymistä.  Työskentelemme erityisesti heikoimmassa asemassa olevien ja osatyökykyisten työhön kiinnittymisen ja työssä pysymisen parantamiseksi. Toimimme verkostomaisessa yhteistyössä muiden painopistealueen keskeisten toimijoiden kanssa.

Hankkeet ja toiminnot

Työkykykoordinaattorikoulutus

Kuntoutussäätiön työkykykoordinaattorikoulutuksella tunnustettu asema ammatillisena täydennyskoulutuksena.

Työkykykoordinaattorikoulutuksen toimintamalli perustuu v. 2014 Kuntoutussäätiön työurien jatkamisen tuki (Jamit) -hankkeen (2012–2014) ja Osatyökykyiset työssä- ohjelman (2013-2015) yhteistyönä kehittämään työluotsi-koulutukseen. Koulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen osallistui laaja ja asiantunteva yhteistyötahojen verkosto: Tampereen yliopisto, Lapin yliopisto, Sano Oy ja Työterveyslaitos sekä lisäksi useita muita kouluttajia. Toimintamallia kehitettiin ja toteutettiin edelleen Kuntoutussäätiön työssä jatkamisen tuki (Tempo) -hankkeessa (2015–2018). Koulutuksen nimeksi on vakiinnutettu työkykykoordinaattorikoulutus ja heitä koulutetaan osana Kuntoutussäätiön koulutuspalveluita. Osallistu ja täydennyskouluttaudu työkykykoordinaattoriksi, joka tukee osatyökykyisiä työelämässä, meidän koulutuksemme kautta.

Lisätietoja:

Vapaaehtoinen kummi työllistymisen tueksi, Duunikummi-hanke

Kuntoutussäätiön työkummitoiminnassa työtön työnetsijä saa vapaaehtoisen mentorin (työkummin) tukea ja osaamista työllistymisensä avuksi. Työtä vaille jääneitä nuoria ja aikuisia valmennetaan työelämään mm. tutustumalla yritysten perusasioihin ja työnantajan odotuksiin. Lisäksi kummi auttaa työnetsijöitä työnhaussa ja työhön perehtymisessä. Työnetsijälle ja työkummille on laadittu omat valmennusoppaat.  Työnantajat saavat työkummitoiminnasta sitoutunutta työvoimaa ja perehdytysapua. Toiminta kehitettiin Kuntoutussäätiön Duunikummi-hankkeessa, jota STEA-rahoittaa. Lisätietoja työkummiksi lähtemisestä ja työkummin saamisesta hankkeen kotisivuilta.

Duunikummin -hankkeen verkkosivut

Iisisti töihin -hanke

Iisisti töihin -hankkeessa rakennamme ja ylläpidämme yritysten ja asiakkaita lähettävien tahojen Iisisti töihin –verkostoa yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamana. Tuemme ja koulutamme työnantajia toimimaan yhdessä osatyökyisten kanssa, madallamme rekrytointikynnystä ja autamme yrityksiä rekrytoinnissa. Tuemme työuran alkuvaiheessa sekä yritystä että osatyökykyistä löytämään parhaan mahdollisen tuloksen työssä onnistumiseen tarjoamalla yhden kontaktin sekä työnantajalle että rekrytoitavalle. Asiakasohjauksessa teemme yhteistyötä myös TE-toimistojen ja TYPien ja välityömarkkinoiden yhteistyöryhmä Oktetin kanssa. Analysoimme yhdessä THL:n kanssa yhteistyön esteet ja edellytykset ja mallinnamme tehokkaaksi todetut käytännöt. Toimiva ja skaalattava malli otetaan käyttöön eri puolilla Suomea toimivissa Iisisti töihin -verkostossa ja niiden yhteistyöyrityksissä.

Iisisti töihin -hankkeen verkkosivut

Tie työelämään -verkkosivusto

Tie työelämään -verkkopalvelusta löydät tietoa, keinoja ja ratkaisuja osatyökykyisten työssä jatkamiseen ja työllistymiseen. Tutustu keinovalikoimaan tai astu polulle, joka ohjaa tilanteeseen sopivaan palveluun.

Tie työelämään -verkkosivut

Ota yhteyttä

Peltonen Kati

Erikoistutkija, PsT

044 781 3115 | kati.peltonen@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 26.08.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons