Suoraan sisältöön

Työelämä

Painopisteen tavoitteena on edistää osallisuutta, työkykyä, työhön pääsemistä tai työssä pysymistä.  Työskentelemme erityisesti heikoimmassa asemassa olevien ja osatyökykyisten työhön kiinnittymisen ja työssä pysymisen parantamiseksi. Toimimme verkostomaisessa yhteistyössä muiden painopistealueen keskeisten toimijoiden kanssa.

 

Hankkeet ja toiminnot

Työkykykoordinaattorikoulutus

Kehitämme työkykykoordinaattoritoimintamallin konseptia ja toteuttamamme työkykykoordinaattorikoulutuksia yhteistyökumppaneidemme kanssa. Työkykykoordinaattori on työelämän ja palvelujärjestelmän asiantuntija, jonka tehtävänä on yhdessä osatyökykyisen kanssa löytää räätälöityjä ratkaisuja työllistymiseen. Työkykykoordinaattorikoulutus on tarkoitettu ammattilaisille, jotka toimivat osatyökykyisten työllistymistä tai työssä jatkamista tukevissa palveluissa. Koulutuksessa on kymmenen lähiopetuspäivää. Koulutukseen sisältyy opitun analysointia ja sen kytkemistä omaan tehtäväkenttään, kirjallisia tehtäviä, verkostoitumista, tiedon levittämistä omassa organisaatiossa, kirjallisuuteen perehtymistä sekä omaan työhön liittyvä kehittämistehtävä.

 

Iisisti töihin -hanke

Iisisti töihin -hankkeessa rakennamme ja ylläpidämme yritysten ja asiakkaita lähettävien tahojen Iisisti töihin –verkostoa yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamana. Tuemme ja koulutamme työnantajia toimimaan yhdessä osatyökyisten kanssa, madallamme rekrytointikynnystä ja autamme yrityksiä rekrytoinnissa. Tuemme työuran alkuvaiheessa sekä yritystä että osatyökykyistä löytämään parhaan mahdollisen tuloksen työssä onnistumiseen tarjoamalla yhden kontaktin sekä työnantajalle että rekrytoitavalle. Asiakasohjauksessa teemme yhteistyötä myös TE-toimistojen ja TYPien ja välityömarkkinoiden yhteistyöryhmä Oktetin kanssa. Analysoimme yhdessä THL:n kanssa yhteistyön esteet ja edellytykset ja mallinnamme tehokkaaksi todetut käytännöt. Toimiva ja skaalattava malli otetaan käyttöön eri puolilla Suomea toimivissa Iisisti töihin -verkostossa ja niiden yhteistyöyrityksissä.

Tie työelämään -verkkosivusto

Tie työelämään -verkkopalvelusta löydät tietoa, keinoja ja ratkaisuja osatyökykyisten työssä jatkamiseen ja työllistymiseen. Tutustu keinovalikoimaan tai astu polulle, joka ohjaa tilanteeseen sopivaan palveluun.

Ota yhteyttä:

Heikkilä Marja

Tutkija, työurien rakentaja, Tft, TtM, AmO

040 837 2531 | marja.heikkila@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 23.04.2019

Jaa sivu!

Simple Share Buttons