Suoraan sisältöön

Työelämä

Painopisteen tavoitteena on edistää osallisuutta, työkykyä, työhön pääsemistä tai työssä pysymistä.  Työskentelemme erityisesti heikoimmassa asemassa olevien ja osatyökykyisten työhön kiinnittymisen ja työssä pysymisen parantamiseksi. Toimimme verkostomaisessa yhteistyössä muiden painopistealueen keskeisten toimijoiden kanssa.

Hankkeet ja toiminnot

Työkykykoordinaattorikoulutus

Kehitimme työkykykoordinaattoritoimintamallista yhteistyössä konseptin ja tänä päivänä toteuttamamme työkykykoordinaattorikoulutuksia osana Kuntoutussäätiön koulutustoimintaa. Työkykykoordinaattori on työelämän ja palvelujärjestelmän asiantuntija, jonka tehtävänä on yhdessä osatyökykyisen kanssa löytää räätälöityjä ratkaisuja työllistymiseen. Työkykykoordinaattorikoulutus on tarkoitettu ammattilaisille, jotka toimivat osatyökykyisten työllistymistä tai työssä jatkamista tukevissa palveluissa. Koulutus on 10 opintopisteen arvoinen. Koulutukseen sisältyy opitun analysointia ja sen kytkemistä omaan tehtäväkenttään, kirjallisia tehtäviä, verkostoitumista, tiedon levittämistä omassa organisaatiossa, kirjallisuuteen perehtymistä sekä omaan työhön liittyvä kehittämistehtävä.

Työkykykoordinaattorit, Kuntoutussäätiön ammatillinen täydennyskoulutus

Työkykykoordinaattori-esite

Vapaaehtoinen kummi työllistymisen tueksi, Duunikummi- hanke

Kuntoutussäätiön työkummitoiminnassa työtön työnetsijä saa vapaaehtoisen mentorin (työkummin) tukea ja osaamista työllistymisensä avuksi. Työtä vaille jääneitä nuoria ja aikuisia valmennetaan työelämään mm. tutustumalla yritysten perusasioihin ja työnantajan odotuksiin. Lisäksi kummi auttaa työnetsijöitä työnhaussa ja työhön perehtymisessä. Työnetsijälle ja työkummille on laadittu omat valmennusoppaat.  Työnantajat saavat työkummitoiminnasta sitoutunutta työvoimaa ja perehdytysapua. Toiminta kehitettiin Kuntoutussäätiön Duunikummi-hankkeessa, jota STEA-rahoittaa. Lisätietoja työkummiksi lähtemisestä ja työkummin saamisesta hankkeen kotisivuilta.

Duunikummin -hankkeen verkkosivut

Iisisti töihin -hanke

Iisisti töihin -hankkeessa rakennamme ja ylläpidämme yritysten ja asiakkaita lähettävien tahojen Iisisti töihin –verkostoa yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamana. Tuemme ja koulutamme työnantajia toimimaan yhdessä osatyökyisten kanssa, madallamme rekrytointikynnystä ja autamme yrityksiä rekrytoinnissa. Tuemme työuran alkuvaiheessa sekä yritystä että osatyökykyistä löytämään parhaan mahdollisen tuloksen työssä onnistumiseen tarjoamalla yhden kontaktin sekä työnantajalle että rekrytoitavalle. Asiakasohjauksessa teemme yhteistyötä myös TE-toimistojen ja TYPien ja välityömarkkinoiden yhteistyöryhmä Oktetin kanssa. Analysoimme yhdessä THL:n kanssa yhteistyön esteet ja edellytykset ja mallinnamme tehokkaaksi todetut käytännöt. Toimiva ja skaalattava malli otetaan käyttöön eri puolilla Suomea toimivissa Iisisti töihin -verkostossa ja niiden yhteistyöyrityksissä.

Iisisti töihin -hankkeen verkkosivut

Tie työelämään -verkkosivusto

Tie työelämään -verkkopalvelusta löydät tietoa, keinoja ja ratkaisuja osatyökykyisten työssä jatkamiseen ja työllistymiseen. Tutustu keinovalikoimaan tai astu polulle, joka ohjaa tilanteeseen sopivaan palveluun.

Tie työelämään -verkkosivut

Ota yhteyttä

Peltonen Kati

Psykologitutkija

044 781 3115 | kati.peltonen@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 25.11.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons