Suoraan sisältöön

Paikallisuustyö

Paikallistyössä olemme yhdessä järjestöjen ja kaupunkien kanssa kehittämässä kaupunginosista sellaisia, joissa ihmisten yhteisöllisyys ja hyvinvointi vahvistuu. Toimintamme ydintä on tekemämme aluetyö Kaarelan ja erityisesti Malminkartanon alueella. Aluetyössä järjestämme yhteistyössä kaupungin, alueen yhdistysten, asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa matalan kynnyksen toimintaa. Meillä on käytössämme myös asukkaille tarkoitettu työ- ja harrastustila Duunihuone, jossa asukkaat voivat myös itse järjestää esimerkiksi vertaistoimintaa. Kehitämme toteuttamastamme aluetyöstä järjestölähtöistä aluetyön mallia, joka tulee vapaaseen jakoon keväällä 2020.

Duunihuone

Duunihuoneen tilat suljettuna elokuuhun 2020

Joudumme valitettavasti edelleen pitämään Duunihuoneen suljettuna kesän yli ja avaamme näillä näkymin elokuun puolivälin aikoihin.

Tämä joudutaan tekemään edelleen jatkuvan koronaepidemian vuoksi. Emme voi avata tilaa, vaikka siellä kävisi vain muutama ihminen kerrallaan, koska emme pysty valvomaan tilan käyttöä työntekijöiden ollessa etätyömääräyksellä. Pahoittelemme kovasti tätä tilannetta.

Järjestämme etätoimintaa Duunihuoneella, josta voit lukea Duunihuoneen Facebookista tai Twitteristä. Meille saa myös ehdottaa uutta toimintaa. Etätyötä etänä -ryhmä tai Duunihuoneen kahvihetki voisi olla myös mukava toteuttaa. Mikäli kiinnostusta tätä kohtaan on, voi laittaa viestiä aluetyön koordinaattorille Tuulille, tuuli.vilhunen@kuntoutussaatio.fi.

Mikä on Duunihuone

Duunihuone on asukkaiden oma yhteinen kohtaamispaikka, harrastustila ja piilopaikka, joka toimii monikäyttötilana. Tilan pääasiallinen tarkoitus on tarjota rauhallista ja ilmaista työtilaa Malminkartanon sekä lähialueiden asukkaille. Duunihuone soveltuu esimerkiksi opiskelijoille, työnhakijoille, freelancereille ja etätyöntekijöille. Tilaa saavat käyttää yli 18-vuotiaat. Iltaisin kello 17–21 välillä tilaa voivat käyttää ryhmät maksuttoman ja avoimen toiminnan järjestämiseen.

Noin 50m² tilasta löytyy työtila 12:lle henkilölle, wc, keittonurkkaus, sohvia ja langaton verkkoyhteys.

Miten pääset Duunihuoneelle?

Duunihuone sijaitsee Malminkartanossa osoitteessa Puustellinpolku 25 B. Bussilla numero 37 pääset Duunihuoneelle kätevästi Helsingin keskustasta ja Malminkartanon juna-asemalta kävelee Duunihuoneelle noin kymmenen minuuttia. Malminkartanon asemalle pääsee I- ja P-lähijunilla.

Mikäli haluat päästä käyttämään tilaa työ- ja harrastustilana, täytä esitietolomake tästä. Esitietolomakkeen täytön jälkeen Kuntoutussäätiön edustaja on sinuun yhteydessä. Duunihuoneen käyttäjän ja Kuntoutussäätiön välille tehdään tilankäyttösopimus, jonka jälkeen Duunihuone on käytettävissä aukioloaikojen puitteissa. Varaudu esittämään henkilötodistus sopimuksen teon yhteydessä ja varaa 10 euron pantti avainta varten.

Seuraa toimintaamme Duunihuoneen Facebook-sivulla.

About Duunihuone

Duunihuone is closed from March to August 2020 due to CO-VID19.

Duunihuone is a free coworking space for students, freelancers, job seekers etc. for quiet work or free time activities on a laptop etc. (not provided by Duunihuone). In the evening   Duunihuone is also for groups which organize free and engaging activities.  It is located in Malminkartano at Puustellinpolku 25 B. You can take the bus 37 to Puustellinpolku or commuter trains I or P to Malminkartano.

Duunihuone is 55m², and there is working space for 12 people. To sign in please fill this form. Kuntoutussäätiö will contact you after you have submitted the form. See our Facebook-page for more pictures and recent information. Welcome to Duunihuone!

Toimintaa Malminkartanossa

Haluamme olla mukana kehittämässä Malminkartanon aluetta ja osana tätä tavoitetta autamme alueen asukkaita löytämään itselleen mielekästä tekemistä. Järjestämme myös itse vertaistoimintaa ja työpajoja Duunihuoneella. Vuonna 2020 järjestetään ja erilaisia luovuuspajoja. Keväällä käynnistämme vertaisuuteen perustuvat Hyvän mielen kahvilat erilaisilla teemoilla.

Osallistumme Kaarelan alueen toimintaan ja järjestämme matalan kynnyksen vertaistoimintaa ja tapahtumia yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa.

Mikäli haluaisit järjestää jotain toimintaa Duunihuoneella tai muuten Malminkartanon alueella (esimerkiksi tapahtumia, yhteistä tekemistä, peli-iltoja, käsityökerhoa…) ole meihin yhteydessä niin voimme yhdessä miettiä voisiko Kuntoutussäätiö auttaa tekemisen järjestämisessä. Tilojen tarjoamisen lisäksi voimme auttaa sinua muillakin tavoin: voimme esimerkiksi auttaa toiminnan suunnittelussa ja sen markkinoinnissa.

Tietopaketit ja ohjeet

Vilhunen Tuuli

Tutkija, YTM, aluetyön koordinaattori

0447813101 | tuuli.vilhunen@kuntoutussaatio.fi

Ramadan Farid

Tutkija

044 781 3169 | farid.ramadan@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 04.06.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons