Suoraan sisältöön

Vaikutusketju kuntoon -koulutus 19.4.2023

19.04.2023 | 198

Ilm. viim.17.04.2023


Perustiedot

Onko sinulla suunnitteilla uusi hanke ja pohdinnassa, miten vaikutusketju kannattaa rakentaa? Tai kaipaako nykyinen avustushakemus päivitystä tavoitteiden, tulosten tai mittareiden osalta?  

Vaikutusketju kuntoon -koulutuksessamme saat tukea ja vinkkejä arvioinnin ammattilaisiltamme sekä pääset vertaisoppimaan muiden järjestötoimijoiden kanssa. Koulutus tarjoaa käytännön esimerkkejä ja osaamista siihen, miten muokata oma toiminta vaikutusketjuun ja sitoa vaikutusketju arvioinnin toteuttamiseen. Jo avustuksen hakuvaiheessa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että saa toiminnan tulokset arvioinnilla esille ja vaikutusketjulla on tässä keskeinen rooli. 

Tule mukaan ja ilmoittaudu nopeasti! Kuusi ensimmäistä ilmoittautujaa voi lähettää yhden vaikutusketjunsa etukäteen kouluttajille. Näitä vaikutusketjuja hyödynnetään alustuksissa ja ryhmätehtävissä esimerkkeinä. Esimerkkien tarjoajat saavat näin konkreettista tukea vaikutusketjujensa eteenpäin kehittämiseen. Todelliset esimerkit myös auttavat kaikkia osallistujia kehittämään osaamistaan. Koulutuksen sisällöissä ja esimerkeissä huomioimme järjestöjen erilaiset toimintamuodot ja niiden vaikutukset arviointiin (esim. ryhmä- tai vaikuttamistoiminta). 

Yhdessä keskustellen omaan toimintaan liittyvät tavoitteet, tulokset ja mittarit selkeytyvät ja avustushakemusten teko helpottuu! 

 

Kouluttajat: 

Arviointipäällikkö, VTM Erna Alitalolla on yli 12-vuoden kokemus työskentelystä järjestösektorilla yhdessä monialaisten sidosryhmien kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Alitalon keskeistä osaamista on hanke- ja ohjelmasuunnittelu, seurannan ja tavoitteiden suunnittelu, erilaiset rahoitusohjelmat ja rahoitushaut sekä organisaatioiden työn strateginen kehittäminen. Alitalo hallitsee lukuisia erilaisia osallistavia ja toiminnallisia menetelmiä ja on kokenut kouluttaja ja fasilitaattori. Hänellä on taito saada ihmiset ideoimaan ja keskustelemaan. Sisällöllisesti Alitalon erityisosaamista ovat yhdenvertaisuuteen, osallisuuteen, moninaisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon liittyvät kysymykset.  

Arvioinnin asiantuntija, Yhteisöpedagogi (YAMK) Heli Laurikaisella on reilu 15 vuoden kokemus työskentelystä järjestösektorilla erilaisissa kehittämis- ja koordinointitehtävissä. Laurikaisen keskeisenä osaamisalueena ovat hanketyö, järjestöjen arvioinnin ja seurannan kehittäminen, työllistämistoiminta sekä verkostotyö ja järjestöt-julkinen yhteistyön kehittäminen. Laurikaisella on monipuolista osaamista erilaisten koulutusten ja työpajojen vetämisestä, osallistavista menetelmistä, palvelumuotoilun hyödyntämisestä oman työn kehittämisessä sekä viestintään ja vaikuttamistyöhön liittyvistä osa-alueista.  

 

Milloin: keskiviikkona 19.4.2023 klo 9–12 (Teams-huone aukeaa klo 8.45)  

Kohderyhmä: Järjestöissä ja yhdistyksissä työskentelevät ja toimivat henkilöt. Sopii erityisesti STEA:n Ak-, Ay- ja/tai C-avustusta hakeville ja saaville tahoille.  

Tekniset ohjeet edellytykset/osallistumiselle: Koulutukseen ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa Teams-linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan koulutustilaisuuteen. Osallistuja tarvitsee tietokoneen, hyvän nettiyhteyden ja mikrofonin sekä kuulokkeet, jos tietokoneessa ei ole kaiutinta.  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 17.4.202.

Koulutukseen mahtuu mukaan 25 osallistujaa.  

Koulutustilaisuuden Teams-linkki lähetetään sähköpostitse tiistaina 18.4.2023. 

Vaikutusketjujen lähettämisen osalta ollaan yhteydessä sähköpostitse ja sovitaan tarkemmin käytännöistä esim. haluaako lähettäjä, että vaikutusketjua ei pysty tunnistamaan kyseisen järjestön toimintaan.  

Hinta: 160 € + alv. 24 %, kokonaishinta 198 € 

Lisätietoa: Arviointipäällikkö Erna Alitalo erna.alitalo@kuntoutussaatio.fip. 044 781 3201

 

Ilmoittaudu tästä!

Kuntoutussäätiö pidättää oikeudet ajankohta- ja ohjelmamuutoksiin.

Ohjelma

Ohjelma (tarkennukset mahdollisia) 

 

8.45–9.00 Teams-huone aukeaa, yhteyksien testaus  

9.00–9.10 Koulutuksen avaus ja käytännön seikat   

9.10–9.50 Teema 1: Vaikutusketju tutuksi  

  • Vaikutusketjun logiikka ja käsitteet  
  • Miten laadin toimivan tavoitteen ja mittarin? ​  
  • Vinkkejä toiminnan muokkaamiseen vaikutusketjuun   
  • Keskustelua  

9.50–10.30 Teema 2: Vaikutusketjusta tulosten osoittamiseen 

  • Mitä arviointi on? 
  • Mittarista tiedonkeruumenetelmäksi 
  • Toimivan tiedonkeruumenetelmän valinta ja tulosten analysointi  
  • Keskustelua 

10.30–10.40 TAUKO 

10.40–11.30 Vaikutusketjujen vertaiskehittämistä pienryhmissä   

  • Viedään aamupäivän opit käytäntöön ja työstetään yhdessä vaikutusketjuja toimivammaksi arvioinnin ja tuloksellisuuden näkökulmasta.  
  • Työskentelyssä hyödynnetään osallistujien konkreettisia esimerkkejä. 

11.30–11.45 Ajatuksia ja oivalluksia ryhmäkeskustelusta  

 

11.45–12.00 Yhteenveto ja päivän päätös  

Paikka

Alitalo Erna

Arviointipäällikkö, VTM

044 781 3201 | erna.alitalo@kuntoutussaatio.fi

Laurikainen Heli

Asiantuntija, arviointi

044 781 3207 | heli.laurikainen@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 06.03.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons