Suoraan sisältöön

Vaikuttamisaamukahvit – Kiertotaloutta ja megatrendejä

06.09.2018 | Helsinki | Maksuton

Ilm. viim.04.09.2018


Perustiedot

Kuntoutussäätiön Vaikuttamisaamukahvit to 6.9.2018 klo 8:30 alkaen

Vieraana kiertotalouden asiantuntija Merja Rehn, Sitra. Tilaisuuden alussa kuulemme Merjan puheenvuoron:

Kiertotaloutta ja megatrendejä

Työn ja toimeentulon näkökulmasta maailma muuttuu, olemme tuntemattoman äärellä: automatisaatio, robotisaatio, keinoäly ja digitaaliset alustat muokkaavat eri aloja teollisuudesta hoivaan ja tietotyöhön.

Myös talous on tienhaarassa. Pitkä hitaan kasvun jälkeen talous on toipumassa. Luonnonvarojen ylikulutukseen perustuva talouskasvu on maapallon kantokyvyn kanssa ristiriidassa. Onko niin, että haemme kasvua hinnalla millä hyvänsä, jonka seurauksena maapallo turmeltuu ja hyvinvoinnin edellytykset ennen pitkää kuihtuvat. Voisimmeko paremmin, jos kuluttaisimme vähemmän ja eläisimme yhden maapallon kantokyvyn rajoissa? Nuukuus on aina ollut suomalaisten hyve ja resurssiviisaus on yritysten selkäytimessä. Olemmeko hukanneet vanhan viisauden?

Löytyykö ratkaisu kiertotaloudesta? Kiertotaloudessa talouskasvu ja ihmisten hyvinvointi ei enää perustu luonnonvarojen ylikulutukseen. Kiertotalous on resurssiviisautta. Se on talouden ja ympäristön symbioosi, talouden uusi malli.

Kahvia/teetä tarjolla klo 8:30 alkaen. Alustus klo 9-9:30, jonka jälkeen on varattu aikaa keskustelulle. Kaikki tämä ilmaiseksi!

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä >>

 

Ohjelma

Paikka

Kuntoutussäätiö

Muoto-kahvila

Pakarituvantie 4

0041 Helsinki

Kartta ja saapumisohje >>

Sisältö päivitetty 30.08.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons