Suoraan sisältöön

Työkykykoordinaattorikoulutus – ammatillinen täydennyskoulutus 10 pv, 5.-6.9.2016, 11.10.2016, 15.-16.11.2016, 13.12.2016 , 17.1.2017, 14.-15.3.2017 ja 9.5.2017

05.09.2016 - 09.05.2017 | Helsinki | 1900 € (ALV 0%)

Ilm. viim.15.08.2016


Perustiedot

Työelämäkynnyksen ylittämisen, työssä jatkamisen ja työhön paluun tukeen osaamista ja välineitä

Työelämäkynnyksen ylittämisen, työssä jatkamisen, työhön paluun tuen kysymykset ja osatyökykyisten työelämäosallisuuden vahvistaminen ovat tämän päivän haasteita ja mahdollisuuksia. Työterveyshuollot, TE-toimistot, työnantajat ovat muutoksessa ja kehittämässä omia valmiuksiaan toimia työelämäosallisuuden vahvistamisessa. Nykyajattelussa työkykyä tarkastellaan suhteessa työtehtävään ja tämän vuoksi osatyökykyisyystilanteissa työtä tulee sovitella vastaamaan työntekijän työkykyä ja työntekijän jäljellä olevaa työkykyä.

Työntekijä ja työ eivät aina kohtaa. Työelämään tai opiskelemaan pääseminen tai työssä jatkaminen edellyttävät joskus monipuolista ja taitavaa apua, tukea, ohjausta ja valmennusta. Työkykykoordinaattorit ovat työelämän asiantuntijoita, palvelujärjestelmän tuntijoita, hyvän vuorovaikutuksen, ihmisten auttamisen ja tukemisen osaajia.

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on työllistymistä, työssä jatkamista ja työhön paluuta edistävän ammattilaistyön osaamisen vahvistaminen. Tavoitteena on työkykykoordinaattorin työssä tai sitä vastaavissa tehtävissä toimivien tiedollisen ja taidollisen osaamisen edistäminen, ammatillisen kasvun vahvistaminen sekä työn kehittäminen, työllistymistä (myös opiskelu) ja työssä jatkamista edistävän työn osaamisen ja tuloksellisuuden vahvistaminen työterveyshuollon, TE-toimistojen, työantajien ja muun tarvittavan verkoston kanssa. Tavoitteena on, että osallistujat saavat hyvät valmiudet tukea osatyökyisten henkilöiden pääsyä työelämään tai jatkamista siellä erilaisten ratkaisujen turvin.

Koulutuksen aikataulu

Koulutusohjelma alkaa 5.−6.9.2016, ja päättyy toukokuussa 2017. Koulutukset ovat pääosin yhden päivän mittaisia noin kerran kuukaudessa toteutettavia lähipäiviä. Poikkeuksena koulutuksen aloitus- ja päätöstilanteet, jolloin koulutus on kahtena peräkkäisenä päivänä. Koulutus käsittää kymmenen lähiopetuspäivää. Lähiopetuspäivien lisäksi koulutukseen sisältyy välitehtäviä liittyen koulutuksen sisällön analysoimiseen, koulutuksen kytkemistä omaan tehtäväkenttään ja oman alueen toimijaverkostoon, tiedon levittämistä omassa organisaatiossa, kirjallisuuteen perehtymistä sekä omaan työhön liittyvän kehittämistehtävän tekemistä.

Koulutuksen osallistujat

Koulutukseen otetaan 15-20 osallistujaa. Koulutukseen voi hakeutua sellaiset ammattilaiset, jotka työskentelevät työllistymisen ja työssä jatkamisen edistämiseen liittyvissä tehtävissä. Koulutuksen osallistujat toimivat tai tulevat toimimaan työkykykoordinaattorin, työluotsin tai vastaavalla nimikkeellä organisaatioissa ja yrityksissä. Pohjakoulutuksena on vähintään ammattitutkinto ja työkokemusta alan tehtävistä. Huomioitavaa on, että jos haluaa työskennellä työkykykoordinaattorina työterveyshuollossa ja omaa muun kuin terveydenhuollon tutkinnon, Kelan korvauskäytäntöjen vaatimusten mukaisesti henkilöltä edellytetään lisäksi työterveyshuollon opintoja (2 op).

Osallistujilta odotetaan kiinnostusta uusiin näkökulmiin ja muutoksen tukemiseen, työkäytäntöjen analyysia, kiinnostusta kehittää omia vuorovaikutustaitojaan, voimavara-lähtöistä työotetta, asiakastyön valmiuksia ja työvälineitä, sitoutumista prosessiin ja halua toimia työssä jatkamista ja työllistymistä edistävän työn tärkeällä kentällä.

Hinta

Koulutuksen kokonaishinta on 1900 euroa, joka laskutetaan etukäteen. Koulutus ei sisällä majoituksista-, matkustuksesta eikä ruokailuista aiheutuneita kuluja.

Peruutusehdot

Peruutuksesta on aina ilmoitettava. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kaksi arkipäivää ennen koulutusta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Muuta huomioitavaa
Työkykykoordinaattorinkoulutus on kehitetty alla mainituissa hankkeissa
•    Sosiaali- ja terveysministeriön osatyökykyiset työssä – ohjelma (OSKU)
•    STM:n (ESR) rahoittama ja Kuntoutussäätiön toteuttama JAMIT- työssä jatkamisen edistäminen -hanke
•    Pilottihankkeen toteutuksesta ja kokemuksista löytyy tietoa tämän julkaisun sivuilta 23-43.

 

Ilmoittaudu täydennyskoulutukseen

 

 

Ohjelma

Paikka

Kuntoutussäätiö
Pakarituvantie 4
00410 Helsinki

Kartta ja tarkemmat kulkuyhteydet

 

 


Sisältö päivitetty 31.08.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons