Suoraan sisältöön

SROI-arviointimenetelmän perusteet -etäkoulutus 9.5.2023

09.05.2023 | 279

Ilm. viim.08.05.2023


Perustiedot

Onko organisaatiosi toiminnasta esitetty kysymys: miksi tähän kannattaa laittaa rahaa, mitä taloudellista hyötyä toiminta tuottaa? SROI, eli Social Return on Investment, on arviointimenetelmä, jonka avulla arvioidaan rahamääräisesti organisaation tai projektin sosiaalisia, terveydellisiä ja ympäristöllisiä vaikutuksia. Tiivistetysti SROI kertoo, kuinka monta euroa toimintaan sijoitettu rahasumma tuottaa yhteiskunnalle takaisin, mutta SROI on myös paljon enemmän.

Menetelmän suurin vahvuus on prosessi, joka tuo näkyviin erilaisia toimintaan liittyviä näkökulmia ja auttaa kehittämään toimintaa eteenpäin. SROI:ssa tarkastellaan toimintaan liittyviä sidosryhmiä ja oman toiminnan vaikutusta suhteessa muiden toimijoiden vaikutukseen. Analyysin tuloksia voi käyttää toiminnan kehittämiseen, brändäykseen, markkinointiin, vaikuttamistyöhön ja rahoituksen perusteluna tai rahoitushaun tukena.

Vuorovaikutuksellinen koulutuksemme sisältää perusteellisen luennon SROI:n periaatteista, käsitteistä, vaiheista, käyttötarkoituksista ja toteutuksesta. Lisäksi koulutukseen kuuluu ryhmätyöosuus, jossa osallistujat pääsevät itse harjoittelemaan SROI-menetelmän käyttöä ja vertaisoppimaan muilta valmiin käytännön esimerkin avulla. (Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä.)

Tervetuloa oppimaan ajankohtaisen, ajattelua virkistävän ja jäsentävän sekä organisaation vakuuttavuutta lisäävän SROI-menetelmän käyttöä!

Milloin: tiistaina 9.5.2023 klo 9–15, (Teams aukeaa klo 8.45, 1. osuus klo 9–11 ja 2. osuus klo 12–15)

Kohderyhmä: SROI-menetelmä sopii kaikenlaisten organisaatioiden ja prosessien toiminnan arviointiin. Menetelmä sopii erityisen hyvin kolmannen sektorin järjestötyöhön.

Tekniset ohjeet edellytykset/osallistumiselle: Koulutukseen ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa Teams-linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan koulutustilaisuuteen.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 8.5.2023 klo 10 mennessä tämän linkin kautta.

Koulutustilaisuuden Teams-linkki tulee sähköpostitse maanantaina 8.5.2023.

Kouluttajat: Koulutuksen pitävät kuntoutussäätiön kokeneet asiantuntijat tutkija Juha Klemelä (VTM), tutkija Timo Ilomäki (VTM, TtM) ja arviointipäällikkö Erna Alitalo (VTM). Kouluttajilla on eturivin kokemusta SROI-menetelmän opettamisesta ja käytöstä suomalaisessa järjestömaailmassa sekä laaja kokemus yleisesti tutkimus- ja arviointityöstä. Juha Klemelä on kirjoittanut SOSTE:lle suomenkielisen SROI-oppaan, kouluttanut SROI-menetelmää ja osallistunut SROI-menetelmästä käytävään kotimaiseen ja kansainväliseen tieteelliseen keskusteluun. Timo Ilomäki on toteuttanut kymmenen SROI-arviointia, tehnyt itse ja sittemmin ohjannut SROI-aiheisen pro gradu -työn sekä kirjoittanut kuntoutuksen alalta tehdyt kansainväliset SROI-arvioinnit koonneen kirjallisuuskatsauksen. Erna Alitalo on kokenut kouluttaja, fasilitaattori, kehittäjä ja arvioinnin asiantuntija.

Hinta: 225 € + Alv. 24 %, kokonaishinta 279 €

Lisätietoa: tutkija Juha Klemelä juha.klemela@kuntoutussaatio.fi p. 044 781 3099 ja arviointipäällikkö Erna Alitalo erna.alitalo@kuntoutussaatio.fi p. 044 781 3201

Ilmoittaudu tästä!

Kuntoutussäätiö pidättää oikeudet ajankohta- ja ohjelmamuutoksiin.

Ohjelma

Paikka

Alitalo Erna

Rahoitus- ja TKI-päällikkö, VTM

044 781 3201 | erna.alitalo@kuntoutussaatio.fi

Klemelä Juha

Tutkija, VTM

044 781 3099 | juha.klemela@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 04.05.2023

Jaa sivu!

WordPress PopUp Plugin
Simple Share Buttons