Suoraan sisältöön

SROI-arviointimenetelmän perusteet -etäkoulutus 30.11.2023

30.11.2023 | 225

Ilm. viim.28.11.2023


Perustiedot

Oletko pohtinut organisaatiosi toiminnan yhteiskunnallisia hyötyjä ja vaikutuksia? Onko organisaatiosi toiminnasta kysytty, miksi tähän kannattaa laittaa rahaa, mitä taloudellista hyötyä toiminta tuottaa? SROI, Social Return on Investment, on arviointimenetelmä, joka arvioi rahamääräisesti organisaation tai projektin sosiaalisia, terveydellisiä ja ympäristöllisiä vaikutuksia. SROI siis osoittaa, kuinka monta euroa toimintaan sijoitettu rahasumma tuottaa yhteiskunnalle takaisin. SROI on myös paljon enemmän.

SROI:n toteuttaminen antaa uusia näkökulmia ja auttaa kehittämään toimintaa. Tuloksia voi myös käyttää toiminnan brändäykseen, markkinointiin, vaikuttamistyöhön ja rahoituksen perusteluna tai rahoitushaun tukena.

Vuorovaikutuksellisessa koulutuksessamme SROI:n periaatteet, käsitteet, vaiheet, käyttötarkoitukset ja toteutusmuodot käydään perusteellisesti läpi. Lisäksi koulutukseen kuuluu ryhmätyöosuus, jossa osallistujat pääsevät itse harjoittelemaan SROI-menetelmän käyttöä ja vertaisoppimaan muilta valmiin käytännön esimerkin avulla.

Tervetuloa oppimaan ajankohtaisen, ajattelua virkistävän ja jäsentävän sekä organisaation vakuuttavuutta lisäävän SROI-menetelmän käyttöä!

Milloin: torstaina 30.11.2023 klo 9–15, (Teams aukeaa klo 8.45, 1. osuus klo 9–11 ja 2. osuus klo 12–15)

Kohderyhmä: SROI-menetelmä sopii kaikenlaisten organisaatioiden ja prosessien toiminnan arviointiin. Menetelmä sopii erityisen hyvin kolmannen sektorin järjestötyöhön.

Tekniset ohjeet edellytykset/osallistumiselle: Koulutukseen ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa Teams-linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan koulutustilaisuuteen.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 28.11.2023 alla olevan linkin kautta.

Koulutustilaisuuden Teams-linkki tulee sähköpostitse keskiviikkona 29.11.2023.

Koulutukseen mahtuu mukaan 25 osallistujaa.

Kouluttajat: Koulutuksen pitävät kuntoutussäätiön kokeneet asiantuntijat tutkija Juha Klemelä (VTM) ja rahoitus- ja TKI-erityisasiantuntija Tove Lassenius. Kouluttajilla on eturivin kokemusta SROI-menetelmän opettamisesta ja käytöstä sekä kouluttamisesta ja fasilitoinnista. Juha Klemelä on kirjoittanut SOSTE:lle suomenkielisen SROI-oppaan, kouluttanut SROI-menetelmää, toteuttanut SROI-arviointeja ja osallistunut SROI-menetelmästä käytävään kotimaiseen ja kansainväliseen tieteelliseen keskusteluun. Tove Lassenius on perehtynyt SROI-arviointiin osansa työllistymistä tukevaa hanketoimintaa. Hän on kokenut kouluttaja, fasilitaattori, kehittäjä ja arvioinnin asiantuntija.

Hinta: 225 € + Alv. 24 %

Lisätietoa: Rahoitus- ja TKI-erityisasiantuntija Tove Lassenius, 044 7813 114, tove.lassenius@kuntoutussaatio.fi

Ilmoittaudu tästä!

Kuntoutussäätiö pidättää oikeudet ohjelmamuutoksiin.

Ohjelma

Paikka

Lassenius Tove

Rahoitus- ja TKI-erityisasiantuntija

044 7813 114 | tove.lassenius@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 30.08.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons