Suoraan sisältöön

SROI-arviointimenetelmän perusteet -etäkoulutus 1.12.2022

01.12.2022 | 225

Ilm. viim.28.11.2022


Perustiedot

Onko organisaatiosi toiminnasta esitetty kysymys: miksi tähän kannattaa laittaa rahaa, mitä taloudellista hyötyä toimintanne tuottaa? SROI, eli Social Return on Investment, on arviointimenetelmä, joka kertoo, kuinka monta euroa toimintaasi sijoitettu rahasumma tuottaa yhteiskunnalle takaisin. SROI-arviointi tuo esille sosiaalisten ja yhteiskunnallisten vaikutusten arvon rahamääräisenä. Analyysin tuloksia voi käyttää toiminnan kehittämiseen, brändäykseen, markkinointiin, vaikuttamistyöhön ja järjestörahoituksen haun tukena.

Vuorovaikutuksellinen koulutuksemme sisältää perusteellisen luennon SROI:n periaatteista, käsitteistä, vaiheista, käyttötarkoituksista ja toteutuksesta. Lisäksi koulutukseen kuuluu ryhmätyöosuus, jossa osallistujat pääsevät itse harjoittelemaan SROI-menetelmän käyttöä ja vertaisoppimaan muilta valmiin käytännön esimerkin avulla. (Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä.)

Tervetuloa oppimaan ajankohtaisen, ajattelua virkistävän ja jäsentävän, sekä organisaation vakuuttavuutta lisäävän SROI-menetelmän käyttöä!

Milloin: torstaina 1.12.2022 klo 9–14, (Teams aukeaa klo 8.45, 1. osuus klo 9-11 ja 2. osuus klo 12-14)

Kohderyhmä: SROI-menetelmä sopii kaikenlaisten organisaatioiden ja prosessien toiminnan arviointiin. Menetelmä sopii erityisen hyvin kolmannen sektorin järjestötyöhön.

Tekniset ohjeet edellytykset/osallistumiselle: Koulutukseen ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa Teams-linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan koulutustilaisuuteen.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 28.11.2022 linkin kautta: LINKKI

Koulutustilaisuuden Teams-linkki tulee sähköpostitse tiistaina 29.11.2022.

Kouluttajat: Koulutuksen pitävät kuntoutussäätiön kokeneet asiantuntijat Juha Klemelä (tutkija, VTM), Ari-Pekka Sihvonen (tutkija, VTM, M.Sc. in Epidemiology) ja Erna Alitalo (tutkija-arvioitsija, VTM). Kouluttajilla on eturivin kokemusta SROI-menetelmän opettamisesta ja käytöstä suomalaisessa järjestömaailmassa sekä laaja kokemus yleisesti järjestöjen arviointityöstä. Juha Klemelä on kirjoittanut SOSTE:lle suomenkielisen SROI-oppaan, kouluttanut SROI-menetelmää ja osallistunut SROI-menetelmästä käytävään kotimaiseen ja kansainväliseen tieteelliseen keskusteluun. Ari-Pekka Sihvonen on toteuttanut monia SROI-arviointeja ja hänellä vahva tilastotutkimukseen ja terveystieteisiin painottuva tutkijatausta. Erna Alitalo on kokenut kouluttaja, fasilitaattori, järjestötyön kehittäjä ja arvioinnin suunnittelija ja toteuttaja.

Hinta: 225 € (Alv. 0 %)

Lisätietoa: tutkija Juha Klemelä juha.klemela@kuntoutussaatio.fi p. 044 781 3099 ja tutkija-arvioitsija Erna Alitalo erna.alitalo@kuntoutussaatio.fi p. 044 781 3201

Ilmoittaudu tästä

 

Kuntoutussäätiön maksullisten koulutusten ja tapahtumien peruutusehdot

 

Ohjelma

Paikka

Alitalo Erna

Arviointipäällikkö, VTM

044 781 3201 | erna.alitalo@kuntoutussaatio.fi

Klemelä Juha

Tutkija, VTM

044 781 3099 | juha.klemela@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 04.08.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons