Suoraan sisältöön

Ryhmänohjaajakoulutus (5 pv)

15.06.2017 - 24.11.2017 | 1000 € (alv 0 %)

Ilm. viim.31.05.2017


Perustiedot

Koulutuksessa osallistujat oppivat kuntoutusryhmän ohjaajan perustaitoja, omaksuvat ryhmädynamiikan keskeiset käsitteet ja teoriat sekä syventävät käsitystään ryhmän käytöstä kuntoutumisen välineenä.

Koulutus sisältää ryhmän ohjaamisen harjoittelua ja omakohtaista työskentelyä koulutuksen aikana sekä koulutuspäivien välillä. Opitun omaksumista auttaa myös lähiopetuspäivien välillä kokoontuvat pienryhmät, joissa kehitetään omaan työhön istuvia sovelluksia. Jokaisella työskentelykerralla tutustutaan erilaisiin kuntoutuksessa sovellettaviin ryhmätekniikoihin. Koulutuksen teemoina on mm. ryhmän käynnistäminen ja päättäminen, motivaation herättäminen ja sitouttaminen, kuntoutusryhmän ohjaajan roolit, konfliktitilanteiden käsittely, vuorovaikutus ja erilaiset mielenterveyden häiriöt ryhmässä.

Kouluttajat

Psykologi, psykodraamaohjaaja, psykoterapeutti ja työnohjaaja, Leena Tarkiainen, Kuntoutussäätiö ja toiminnallisen ryhmätyön ohjaaja, työyhteisökouluttaja ja -sovittelija Jukka Salomäki. Kummallakin on pitkä ja monipuolinen työkokemus kuntoutusalalta. He ovat vetäneet teemaan liittyvää koulutusta yli 15 vuotta ja kirjoittaneet kirja, Miten käytän toiminnallisia menetelmiä (toim. Sura.S. & co) 2005, Kirjatalo Resurssi

Koulutuksesta saatu palaute

”Koko työyhteisö hyötyi ihan yllättävän paljon. Me tutustuimme toisiimme uudella tavoin, saatiin olla hauskalla tavalla yhdessä ja hyötyäkin oli”
**
”Kokeneena konkarina luulin jo tietäväni kaiken, mutta aivan eri tavalla tutut käytännöt alkavat elämään, kun itse on tekijän roolissa. Lisäksi sain nauraa!”

Ilmoittaudu koulutukseen

 

Ohjelma

Lähipäivät ovat
15.-16.6., 18.8., 22.9. ja 24.11.2017, klo 9-16

15. – 16.6  Aloitus, ryhmän käynnistäminen, ryhmän turvallisuus, ryhmän rajat, ryhmän ja kuntoutujan
yksilöllisen tavoitteen sekä motivaation kirkastaminen. Ryhmän dynamiikka, vuorovaikutus ryhmässä, ryhmän jäsenten roolit.  Toimiva ja luova ryhmä.

18.8.  Mielenterveyden häiriöt ja haastavat ryhmän jäsenet. Kuntoutusryhmäohjaajan roolit, minä ohjaajana.

22.9.  Ryhmänohjausmenetelmät: toiminnalliset menetelmät. Konfliktien käsittely. Rentoutus- mielikuvatyöskentelyt. Ryhmän päättäminen.

24.11. Seminaaripäivä: oman lopputyön esittely

 

Paikka

 

Kuntoutussäätiö
Pakarituvantie 4
00410 Helsinki

Kartta ja tarkemmat kulkuyhteydet

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä.

Boltar Leena

Psykologi, PDO, psykoterapeutti, työnohjaaja

044 781 3095 | leena.boltar@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 03.03.2017

Jaa sivu!

Simple Share Buttons