Suoraan sisältöön

Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työote 4.–5.12.2023

04.12.2023 - 05.12.2023 | 275

Ilm. viim.20.11.2023


Perustiedot

Kaipaatko lisää keinoja asiakkaan motivaation tukemiseen? Entä miten saada ohjaustyöstä nykyistäkin vaikuttavampaa? Ratkaisukeskeisen työotteen on havaittu olevan vaikuttava työmenetelmä asiakastyössä, sillä se tukee asiakkaan sitoutumista ohjausprosessiin.

Ratkaisukeskeinen työote on tärkeää työllistymisen tuen tehtävissä ja tästä syystä Kuntoutussäätiön työkykykoordinaattorikoulutus sisältääkin oman ratkaisukeskeisen työotteen koulutusosuuden. Useimmista ammattikorkeakoulujen järjestämistä työkykykoordinaattorikoulutuksista tämä osuus puuttuu kokonaan, joten tarjoamme koulutusosuutta avoimena koulutuksena asiakastyössä työskenteleville.

Ratkaisukeskeiseen työskentelyyn keskittyvä koulutus tarjoaa asiakastyötä tekeville välineitä oman ratkaisukeskeisen työotteen kehittämiseen, tutustumisen ratkaisukeskeiseen haastatteluun harjoituksineen sekä asiakkaan voimavarojen löytämiseen. Kahden päivän muodostamassa kokonaisuudessa kumpikin päivä sisältää sekä työnohjauksellisen-, että luento-osuuden.

Ennakkotehtävänä koulutukseen on kuvata case, joka on työelämässä ollut hankala. Näihin osallistujien kysymyksiin pureudutaan ja niitä puretaan työnohjauksellisessa osuudessa.

Koulutuksen teemoina ovat:

  • Ratkaisukeskeinen työote ja motivaatiohaastattelu harjoituksineen
  • Muutostoiveesta toimeen, tuloksekas tavoitteenasettelu
  • Ko. menetelmien käyttö osallistujien haastaviksi kokemien vuorovaikutustilanteiden apuna
  • Voimavarojen löytäminen: tutkimuksia myönteisestä tunteesta vahvuuden lähteenä, psykologinen pääoma, positiivinen psykologia, luonteen vahvuudet ja luonteenvahvuustestin sovellukset asiakastyössä

Ajankohta: Maanantaina 4.12. ja tiistaina 5.12.23, klo 12-16

Paikka: Etänä, Microsoft Teamsilla.

Kohderyhmä: Asiakastyötä tekevät, jotka haluavat vahvistaa asiakaslähtöistä työotetta, saada keinoja motivaation virittämiseen ja välineitä asiakkaan sekä omien voimavarojen etsimiseen.

Tekniset ohjeet ja edellytykset osallistumiselle: Koulutukseen ilmoittautuneet saavat Teams -linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan koulutustilaisuuteen. Osallistuja tarvitsee tietokoneen, hyvän nettiyhteyden ja mikrofonin sekä kuulokkeet, jos tietokoneessa ei ole kaiutinta.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen ma 20.11.23 mennessä. Koulutus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kouluttaja: Psykologi, PDO, psykoterapeutti, työnohjaaja Leena Boltar, jolla on yli 30 vuoden kokemus ko. menetelmien käytöstä ja koulutuksesta sekä työ- ja organisaatiopsykologian EUROPSY-erityispätevyys

Hinta: 275 € + Alv 24 %

Lisätietoa:  Leena Boltar, leena.boltar@kuntoutussaatio.fi

Ilmoittaudu tästä!

Kuntoutussäätiö pidättää oikeudet ohjelmamuutoksiin.

Ohjelma

Paikka

Boltar Leena

Psykologi, PDO, psykoterapeutti, työnohjaaja

044 781 3095 | leena.boltar@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 29.08.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons