Järjestöjen vaikuttamistyön ja viestinnän arviointi -etäkoulutus 9.11.
09.11.2023 | 160
Ilm. viim.
31.10.2023
Perustiedot
Vaikuttamistyön ja viestinnän arviointi koetaan järjestöissä usein haastavaksi, koska kohderyhmät ovat laajoja ja palautteen saaminen heiltä voi olla hankalaa.
Avustushakemukseen hyvin jäsennetty ja looginen vaikutusketju tukee vaikuttamistyön ja viestinnän suunnittelua, toteuttamista sekä arvioinnin ja tulosten osoittamista.
Koulutuksessa keskitymme mm. seuraaviin kysymyksiin:
- Miten muotoilla toimiva vaikutusketju vaikuttamistyön ja viestinnän tavoitteisiin?
- Mitä kannattaa huomioida vaikuttamistyön ja viestinnän tuloksia ja mittareita valitessa?
- Miten saada koko arvioinnin prosessit toimivammaksi ja tulokset jatkossa paremmin esille vaikuttamistyön ja viestinnän osalta?
Koulutuksessamme saat kouluttajiltamme käytännönläheisiä ideoita ja työkaluja sekä pääset vertaisoppimaan muiden järjestötoimijoiden kanssa.
Vinkkejä omaan vaikutusketjuun!
Hyödynnämme koulutuksissa mielellään oikeita esimerkkejä, joten kuuden ensimmäisenä ilmoittautuneen yhdistyksen on mahdollista lähettää oma vaikutusketju koulutuksen esimerkiksi, jota käytämme alustuksissa ja ryhmätehtävissä.
Tule mukaan ja ilmoittaudu nopeasti!
Milloin: 9.11.2023 klo 9–12 (Teams-huone aukeaa klo 8.45)
Kohderyhmä: Järjestöissä ja yhdistyksissä työskentelevät ja toimivat henkilöt, joiden tehtäviin kuuluu vaikuttamistyö tai viestintä. Sopii erityisesti STEA:n avustusta hakeville tai saaville järjestöille.
Tekniset ohjeet edellytykset/osallistumiselle: Koulutukseen ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa Teams-linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan koulutustilaisuuteen. Osallistuja tarvitsee tietokoneen, hyvän nettiyhteyden ja mikrofonin sekä kuulokkeet, jos tietokoneessa ei ole kaiutinta.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 31.10.2023.
Koulutukseen mahtuu mukaan 25 osallistujaa.
Koulutustilaisuuden Teams-linkki lähetetään sähköpostitse tiistaina 7.11.2023.
Vaikutusketjujen lähettämisen osalta ollaan yhteydessä sähköpostitse ja sovitaan tarkemmin käytännöistä esim. haluaako lähettäjä, että vaikutusketjua ei pysty tunnistamaan kyseisen järjestön toimintaan.
Hinta: 160 € + alv. 24 %
Kouluttajat:
Rahoitus- ja TKI-päällikkö, VTM Erna Alitalolla on yli 12-vuoden kokemus työskentelystä järjestösektorilla yhdessä monialaisten sidosryhmien kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Alitalon keskeistä osaamista on hanke- ja ohjelmasuunnittelu, seurannan ja tavoitteiden suunnittelu, erilaiset rahoitusohjelmat ja rahoitushaut sekä organisaatioiden työn strateginen kehittäminen. Alitalo hallitsee lukuisia erilaisia osallistavia ja toiminnallisia menetelmiä ja on kokenut kouluttaja ja fasilitaattori. Hänellä on taito saada ihmiset ideoimaan ja keskustelemaan. Sisällöllisesti Alitalon erityisosaamista ovat yhdenvertaisuuteen, osallisuuteen, moninaisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon liittyvät kysymykset.
Arvioinnin asiantuntija, Yhteisöpedagogi (YAMK) Heli Laurikaisella on reilu 15 vuoden kokemus työskentelystä järjestösektorilla erilaisissa kehittämis- ja koordinointitehtävissä. Laurikaisen keskeisenä osaamisalueena ovat hanketyö, järjestöjen arvioinnin ja seurannan kehittäminen, työllistämistoiminta sekä verkostotyö ja järjestöt-julkinen yhteistyön kehittäminen. Laurikaisella on monipuolista osaamista erilaisten koulutusten ja työpajojen vetämisestä, osallistavista menetelmistä, palvelumuotoilun hyödyntämisestä oman työn kehittämisessä sekä viestintään ja vaikuttamistyöhön liittyvistä osa-alueista.
Ilmoittaudu tästä!
Kuntoutussäätiön maksullisten koulutusten ja tapahtumien peruutusehdot.
Kuntoutussäätiö pidättää oikeudet ajankohta- ja ohjelmamuutoksiin.
Lisätietoa:
Ohjelma
(tarkennukset mahdollisia)
8.45–9.00 Teams-huone aukeaa, yhteyksien testaus
9.00–9.10 Koulutuksen avaus ja käytännön seikat
9.10–9.50 Vaikuttamistyön ja viestinnän vaikutusketju
Vaikuttamistyö ja viestintä järjestöissä ja niiden linkittyminen toisiinsa
Käsitteiden kertausta: arviointi ja vaikutusketjun osa-alueet
Vaikuttamistyön ja viestinnän vaikutusketjun rakentaminen
Esimerkkejä vaikutusketjuista
Keskustelua
9.50–10.30 Arvioinnin toteuttaminen toimivaksi vaikuttamistyössä ja viestinnässä
Vaikuttamistyön ja viestinnän erityispiirteet arvioinnin toteuttamisessa Arviointitiedon kerääminen, esimerkkejä
Esimerkkejä tulosten analysoinnista ja raportoinnista
Keskustelua
10.30–10.40 TAUKO
10.40–11.30 Vaikutusketjujen vertaiskehittämistä pienryhmissä
Viedään aamupäivän opit käytäntöön ja työstetään yhdessä vaikutusketjuja toimivammaksi arvioinnin ja tuloksellisuuden näkökulmasta.
Työskentelyssä hyödynnetään osallistujien konkreettisia esimerkkejä.
11.30–11.45 Ajatuksia ja oivalluksia ryhmäkeskustelusta
11.45–12.00 Yhteenveto ja päivän päätös
Paikka

Jaa sivu!