Suoraan sisältöön

eKuntoutusakatemia 3.11.

03.11.2021 | Maksuton

Ilm. viim.27.10.2021


Perustiedot

Miten luontoon liittyvä toiminta edistää ihmisen hyvinvointia ja elämänlaatua? Miten kehitetään luontoavusteista toimintaa sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteydessä? Millaista eläinavusteinen työ on käytännössä?

Tilaisuudessa saat ajankohtaista tietoa luontoavusteisesta toiminnasta ja sen kehittämisestä. Palveluntuottaja kertoo eläinavusteisesta työstä käytännössä. Kuulet myös eläinavusteisten menetelmien hyödyntämisestä kuntouttavassa työtoiminnassa. Lisäksi tilaisuudessa esitellään eläinavusteisten kuntoutuksen projektien tuloksia ja vastajulkaistua käsikirjaa: Millainen on hyvä eläinavusteinen interventio? Käsikirja eläinavusteisten menetelmien laadukkaaseen toteuttamiseen eri toimintaympäristöissä.

Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Tilaisuus on maksuton.

eKuntoutusakatemia 3.11.2021 klo 14-16,
etäyhteydellä (Teams)

Green Care ja eläinavusteiset menetelmät kuntoutuksessa

Hevonen ja tyttö kasvokkain lähekkäin

Ohjelma

13.45 Huone aukeaa. Yhteyksien testaus.

14.00 Tervetuloa sanat / johtaja, Riikka Shemeikka, tutkimus ja kokeilut, Kuntoutusäätiö

14.10 Green Care ja eläinavusteinen työ käytännössä

  • Green Care Finland esittäytyy – Ajankohtaiset asiat ja laatutyön kehittyminen uuden työkirjan muodossa, järjestöasiantuntija Maarit Aho, Green Care Finland
  • Eläinavusteinen työ käytännössä – Puheenvuorossa avataan käytännön vaikuttamistyötä konkreettisella esimerkillä ja millaisia hyvinvointivaikutuksia saavutetaan asiakkaan kanssa, palvelutuottajan puheenvuoro, Kati Väisänen, Mimmin Terapia Oy

14.55 Tauko 10 min

15.05 Eläinavusteisten menetelmien hyödyntäminen kuntouttavassa työtoiminnassa / digipaja, kuntoutuspalvelut, Kuntoutussäätiö.

15.10 Millainen on hyvä eläinavusteinen interventio? / Lotta Hautamäki, erikoistutkija, VTT, Kuntoutussäätiö

  • Vastajulkaistun eläinavusteisten menetelmien laadukkaaseen toteuttamiseen ohjaavan käsikirjan esittely. Voit tutustua käsikirjaan täältä.
  • Eläimen ja ihmisen vuorovaikutuksen merkitys eläinavusteisessa toiminnassa

Kysymyksiä ja keskustelua

16.00 Loppusanat

Kuntoutussäätiö pidättää oikeudet ohjelmamuutoksiin.

Tilaisuus on täynnä! Voit ilmoittautua jonoon tästä

#Kuntoutusakatemia on Kuntoutussäätiön järjestämä foorumi, jossa kuntoutuksen ja sitä lähellä olevien alojen asiantuntijat arvioivat kuntoutuksen merkitystä ja tulevaisuuden näkymiä. Kuntoutusakatemiat ovat osallistujille maksuttomia.

Logot Green Care Finland Kuntoutussäätiö Veikkaus

 

 

 

Ohjelma

Paikka


Sisältö päivitetty 25.10.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons