Suoraan sisältöön

Työkokeilu

Työkokeilu kuuluu Työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen (TEAK),  jonka kesto on 60 päivää.

Kenelle työkokeilu on tarkoitettu?

Työkokeilu on tarkoitettu henkilölle, joiden työelämään paluuta tai ammatinvaihtoa on tarpeen selvittää. Tavoitteena on työkokeilun kautta varmistaa ammatillinen urasuunnitelma, konkreettinen työtavoite tai soveltuva koulutusala.

Tavoite

Työkokeilussa kuntoutuja saa työhönvalmentajien tukea urasuunnitelman teossa ja alavaihtoehtojen valinnassa sekä soveltuvuuden varmistamisessa. Tavoitteena palkkatyöhön tähtäävä harjoittelu ulkopuolisessa työpaikassa. Työhönvalmentajat tarjoavat kuntoutuksen aikana tukea myös työnantajalle ja työyhteisölle.

Toteutus

Työkokeilun kokonaispituus on enintään 60 kuntoutuspäivää. Työkokeilu sisältää kuntoutuksen suunnittelun, taitojen ja työn vaihtoehtojen kartoituksen, työn etsinnän sekä työkokeilun ulkopuolisessa työpaikassa.

Hakeminen

Kelaan toimitetaan ammatillisen kuntoutuksen hakulomake KU 101. Kela voi tarvittaessa kutsua hakijan haastatteluun. Liitteeksi tarvitaan hoitavan lääkärin B-lausunto ammatillista kuntoutusta varten. Kela tekee päätöksen kuntoutuksen myöntämisestä. Kirjallisen päätöksen saamisen jälkeen Kuntoutussäätiö ottaa henkilöön yhteyttä ensimmäisen käyntikerran sopimiseksi.

Työkokeilu on kuntoutujalle maksuton. Toimeentulon turvaamiseksi kuntoutuksen ajaksi voi Kelasta anoa kuntoutusrahaa.

Avaa esite tästä

Lisätiedot

Autamme sinua mielellämme kuntoutukseen hakeutumisessa. Ota yhteyttä!

uuden työn muotoilija
Virva Arffman
puh. 0400 539 218, virva.arffman@kuntoutussaatio.fi

kuntoutuksen ohjaaja
Päivi Sakari
puh. 044 7813110,  paivi.sakari@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 27.03.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons