Suoraan sisältöön

Työkokeilu

Vuoden 2017 alusta, Kelan kuntoutuksen kurssiuudistuksen myötä, Työkokeilu kuuluu Työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen (TEAK)  ja sen sisällön rakenne muuttuu hieman. Kuntoutukseen hakeminen säilyy ennallaan,  kuntoutuksen kesto on 60 päivää.

Kenelle työkokeilu on tarkoitettu?

Työkokeilu sopii työikäisille aikuisille, joiden työelämään paluuta tai ammatinvaihtoa on tarpeen selvittää. Työkokeilu soveltuu myös 18 vuotta täyttäneille nuorille, joilla on tuen tarvetta työllistymiseen, saada ammatilliset opinnot päätökseen tai löytää sopiva koulutusala.

Kela järjestää ja rahoittaa työkokeilun, jonka Kuntoutussäätiö toteuttaa. Ennen työkokeilun aloittamista henkilön työ- tai opiskelukykyyn vaikuttavia tekijöitä sekä lääkinnällisen kuntoutuksen tarpeita ja mahdollisuuksia tulee olla selvitetty riittävästi.

Tavoite

Selkiyttää ja tarkistaa kuntoutujan ammatillista suunnitelmaa tunnistamalla henkilökohtaiset vahvuudet ja kehittämistarpeet. Tukea työelämään palaamista tai siirtymistä tai ammatillista opiskelua. Tavoitteena on löytää tai varmistaa soveltuva työ, jota kuntoutuja kokeilee pääsääntöisesti ulkopuolisessa työpaikassa. Lähtökohtana ovat omat voimavarat, motivaatio ja sitoutuminen yhdessä asetettuihin tavoitteisiin. Soveltuvuus alalle varmistetaan työharjoittelujaksoilla. 

Kuntoutussäätiön ohjaajien tuella kuntoutujan työnhaku- ja työelämätaidot vahvistuvat  ja kuntoutujalle laaditaan realistinen sekä konkreettinen ammatillisen kuntoutuksen jatkosuunnitelma.

Toteutus

Työkokeilu toteutetaan avomuotoisesti. Kokonaispituus on enintään 60 kuntoutuspäivää. Jatkohakemuksen perusteella Kela voi tarvittaessa jatkaa työkokeilua työhönvalmennuksella.

Hakeminen

Kelaan toimitetaan ammatillisen kuntoutuksen hakulomake KU 101. Kela voi tarvittaessa kutsua hakijan haastatteluun. Liitteeksi tarvitaan hoitavan lääkärin B-lausunto. Kela päättää kuntoutuksen myöntämisestä.

Kirjallisen päätöksen saamisen jälkeen Kuntoutussäätiö ottaa henkilöön yhteyttä ensimmäisen käyntikerran sopimiseksi. Työkokeilu on kuntoutujalle maksuton. Toimeentulon turvaamiseksi kuntoutuksen ajaksi voi Kelasta anoa kuntoutusrahaa.

Lisätiedot

Autamme sinua mielellämme kuntoutukseen hakeutumisessa. Ota yhteyttä!

uuden työn muotoilija
Virva Arffman
puh. 0400 539 218, virva.arffman@kuntoutussaatio.fi

kuntoutuksen ohjaaja
Päivi Sakari
puh. 044 7813110,  paivi.sakari@kuntoutussaatio.fi

palvelusuunnittelija
Sarita Lehto
puh. 044 517 8130,  sarita.lehto@kuntoutussaatio.fi

 


Sisältö päivitetty 26.01.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons