Suoraan sisältöön

Työhönvalmennus

Työhönvalmennus kuuluu Työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen (TEAK),  kuntoutuksen kesto on 60-180 päivää.

Kenelle?

Työhönvalmennus soveltuu henkilölle, joka tarvitsee tukea ulkopuoliseen työpaikkaan työllistymisessä ja palkkasuhteen muodostumisessa. Työhönvalmennus sopii henkilölle, joka tietää mikä ammattiala, työtehtävä tai työnkuva soveltuu hänelle, mutta hänellä on vain vähäistä kokemusta alalta.

 Tavoite

Työhönvalmennuksen tavoitteena on, että kuntoutuja saa työhönvalmentajien tukea etsiessään harjoittelun avulla toimintakykyään vastaavaa palkkatyöpaikkaa tavoittelemaltaan ammattialalta ja siirtyessään ulkopuoliseen työpaikkaan palkkatyöhön. Tavoitteena on tukea kuntoutujan työpaikalla työskentelyä, työssä onnistumista, työyhteisöön kiinnittymistä ja ammatillista kehittymistä.

Toteutus

Työhönvalmennuksen  kokonaispituus  on 60-180 päivää.  Työharjoittelu sisältää kuntoutuksen suunnittelun, taitojen ja työn vaihtoehtojen kartoituksen, työn etsinnän sekä työhönvalmennuksen ulkopuolisessa työpaikassa.

Hakeminen

Kelaan toimitetaan ammatillisen kuntoutuksen hakulomake KU 101 sekä lääkärin  B-lausunto kuntoutusta varten.  Kela  kutsuu tarvittaessa  hakijan  haastatteluun ja päättää  kuntoutuksen myöntämisestä. Kirjallisen päätöksen saamisen jälkeen Kuntoutussäätiö ottaa kuntoutujaan yhteyttä ensimmäisen käyntikerran sopimiseksi.

Kurssi on kuntoutujalle maksuton. Kelasta voi anoa kuntoutusrahaa toimeentulon turvaamiseksi kuntoutuksen ajaksi.

Avaa esite tästä

 

Lisätiedot

Autamme sinua mielellämme kuntoutukseen hakeutumisessa. Ota yhteyttä!

uuden työn muotoilija
Virva Arffman
puh. 0400 539 218,  virva.arffman@kuntoutussaatio.fi

kuntoutuksen ohjaaja
Päivi Sakari
puh. 044 7813110,  paivi.sakari@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 27.03.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons