Suoraan sisältöön

Työhönvalmennus

Vuoden 2017 alusta, Kelan kuntoutuksen kurssiuudistuksen myötä, Työhönvalmennus kuuluu Työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen (TEAK)  ja sen sisällön rakenne muuttuu hieman. Kuntoutukseen hakeminen säilyy ennallaan,  kuntoutuksen kesto on 60-180 päivää.

Kenelle?

Oletko työikäinen ja työhaluinen, mutta kohdallasi työn saanti tai ammatinvalinta on vaikeutunut heikentyneestä toiminta- ja työkyvystä tai terveydellisistä syistä johtuen? Jos vastauksesi on kyllä ja olet täyttänyt 18 vuotta, voit hyötyä Kuntoutussäätiön toteuttamasta, Kelan järjestämästä ja rahoittamasta työhönvalmennuksesta.

Tavoite

Työhönvalmennuksella tuetaan yksilöllisesti työhön paluuta, työelämään sijoittumista tai yrittäjyyttä. Työhönvalmennuksen tavoitteena on löytää kuntoutujalle hänen osaamistaan, toiveitaan ja toimintakykyään vastaava palkkatyö työharjoittelun avulla.

Valmennuksessa kuntoutujaa ohjataan yksilöllisesti tavoitteiden asettamisessa ja ammatillisen suunnitelman tekemisessä. Häntä tuetaan työpaikan hakemiseen liittyvissä asioissa ja työelämätaidoissa.

Työhönvalmennus tapahtuu tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Työpaikalla harjoitellaan käytännön työtä ja pyritään parantamaan yleisiä työssä tarvittavia taitoja.

Valmennuksen päättyessä kuntoutujalle laaditaan ammatillinen jatkosuunnitelma ja hänen tilannettaan seurataan ja tuetaan työhönvalmennusjakson jälkeen tarpeen mukaan. Mikäli työtä tai koulutuspaikkaa ei ole löytynyt, kuntoutujaa tuetaan edelleen työ- tai opiskelupaikan haussa yhteistyössä muiden kuntoutus- ja työvoimatahojen kanssa.

Toteutus

Työhönvalmennuksen  kokonaispituus  on 60-180 päivää.  Työhönvalmennus toteutetaan avomuotoisesti.

Hakeminen

Kelaan toimitetaan ammatillisen kuntoutuksen hakulomake KU 101 sekä työterveyslääkärin  tai  muun  hoitavan  lääkärin  B-lausunto.  Kela  kutsuu tarvittaessa  hakijan  haastatteluun ja päättää  kuntoutuksen myöntämisestä. Kirjallisen päätöksen saamisen jälkeen Kuntoutussäätiö ottaa kuntoutujaan yhteyttä ensimmäisen käyntikerran sopimiseksi. Kurssi on kuntoutujalle maksuton. Kelasta voi anoa kuntoutusrahaa toimeentulon turvaamiseksi kuntoutuksen ajaksi.

Lisätiedot

Autamme sinua mielellämme kuntoutukseen hakeutumisessa. Ota yhteyttä!

uuden työn muotoilija
Virva Arffman
puh. 0400 539 218,  virva.arffman@kuntoutussaatio.fi

kuntoutuksen ohjaaja
Päivi Sakari
puh. 044 7813110,  paivi.sakari@kuntoutussaatio.fi

palvelusuunnittelija
Sarita Lehto
puh. 044 517 8130,  sarita.lehto@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 26.01.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons