Suoraan sisältöön

Työeläkekuntoutus

Työeläkekuntoutuksella tarkoitetaan työeläkevakuuttajien järjestämää ja kustantamaa ammatillista kuntoutusta, jonka tavoitteena on ehkäistä työkyvyttömyyttä ja parantaa työn tekemisen mahdollisuuksia silloin, kun henkilö ei enää terveydentilansa vuoksi voi jatkaa entisessä työssään.

Avaa esite tästä.

 

Sinulla on oikeus työeläkekuntoutukseen jos:

  • Olet alle 63 -vuotias
  • Sinulla on uhka työkyvyttömyyteen tai olet jo kuntoutustuen saaja
  • Omaat ammattipätevyyttä koulutuksen tai työn kautta
  • Sinulla on työstä saatuja ansioita yhteensä vähintään 34 910,29 euroa edeltäneen viiden kalenterivuoden ajalta
  • Olet työelämään vakiintunut, vähintään 5 vuotta työhistoriaa palkkatyöstä, tai toiminut yrittäjänä
  • Työsuhteen päättymisestä ei ole yli kahta vuotta
  • Sinulla ei ole oikeutta liikenne- tai tapaturmajärjestelmän ammatilliseen kuntoutukseen.

Työeläkekuntoutuksessa tavoitteena on luoda realistinen työllistymissuunnitelma työhön palaamiseksi jäljellä olevaa työkykyä, olemassa olevia tutkimustuloksia ja lausuntoja hyödyntäen. Vaihtoehtoina voivat olla olemassa olevien työmahdollisuuksien hyödyntäminen entisessä työpaikassa, työkokeilu, yrittäjyys ja tarvittaessa uudelleen kouluttautuminen eri koulutusvaihtoehtojen kautta.

Työeläkekuntoutus on asiakkaalle maksuton. Yleisin toimeentulomuoto kuntoutuksen ajalta on kuntoutusraha.

Työeläkekuntoutus käytännössä Kuntoutussäätiön palveluna:

Kuntoutuksen saaminen edellyttää yhteydenottoasi työeläkeyhtiön ammatillisen kuntoutuksen asiantuntijaan. Häneltä saat tiedon, mahdollisuuksistasi käyttää Kuntoutussäätiön palveluita tukena kuntoutussuunnitelman laadinnassa.

  • Alkuhaastattelussa asiakkaan tilanne kartoitetaan ja arvioidaan kokonaisvaltaisesti sekä yksilöllisesti. Tavoitteena on löytää ammatilliset taidot ja vahvuudet sekä ne tekijät, jotka mahdollisesti rajoittavat paluuta työelämään tai koulutukseen.
  • Tarvittaessa asiakkaan kanssa tehdään henkilökohtainen työhön paluun suunnitelma, jossa selvitetään ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia.
  • Jos asiakkaalla on jo realistinen työhön paluun suunnitelma, sen toteutus voidaan aloittaa heti. Kuntoutuksen valmentaja on tukenasi koko suunnitelman toteutusvaiheen ajan.

Valmentaja on palvelun aikana aktiivisesti yhteydessä myös palvelun tilaajaan, yhteistyön sujuvuuden varmistamiseksi. Palvelumme on avointa, luottamuksellista sekä tavoitteellista. Valmennus toteutetaan yksilöllisesti, palvelun tilaajan antaman toimeksiannon mukaisesti.

 

Työeläkekuntoutuksella voidaan estää tai siirtää työkyvyttömyyseläkkeen uhkaa ja säästää eläkemenoa.

 

Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset lisätietoja työeläkekuntoutuksesta ja siihen hakeutumisesta

 


Vahtero Ira

Palvelupäällikkö

040 833 2982 | ira.vahtero@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 07.08.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons