Suoraan sisältöön

Kuntouttava työtoiminta


Kuntoutussäätiössä on pitkä historia kuntouttavan työtoiminnan tuottajana. Kehitämme kuntouttavaa työtoimintaa avoimessa ja jatkuvassa dialogissa asiakkaiden kanssa. Kuntouttava työtoiminta on aina suunnitelmallista, tavoitteellista ja vaikuttavaa. Keskeistä toiminnassa on elämänhallintataitojen ja työelämävalmiuksien vahvistaminen.

Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat voivat valita erilaisista toiminta- ja työmoduuleista omien tavoitteidensa toteutumista parhaiten tukevan kokonaisuuden. He voivat myös yhdessä toisten asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa rakentaa uusia ja omien tavoitteiden toteutumista tukevia toiminnan muotoja.

Kuntoutussäätiössä toimii tällä hetkellä seuraavia toimintoja:

  • Kahvila Pakari, Kuntoutussäätiön Kunto Café -ravintolan yhteydessä. Kahvilan lisäksi on mahdollista osallistua myös ravintolan muihin tehtäviin.
  • Fillaripaja KuntoPyörä, jossa tuunataan vanhoista pyöristä toimivia menopelejä. Pyörät lahjoitetaan asiakkaiden valitsemiin kohteisiin.
  • Elämysmuotoilu jossa tällä hetkellä suunnitellaan ja toteutetaan elämyspalveluja vanhusten palvelutaloihin
  • Digitaalinen sisällöntuotanto
  • Taidesali, jossa on mahdollista tehdä koruja, käsitöitä ja verhoilua
  • Kokoonpano- ja pakkaustyöt
  • Kiinteistönhoito

Näiden lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu runsaasti muita hyvinvointia, elämänhallintaa ja työllistymisvalmiuksia vahvistavia toimintoja, kuten liikuntaa ja erilaista keskusteluryhmiä.

Jokaisen asiakkaan kanssa käydään säännöllisesti kuntouttavan työn ohella kahdenkeskisiä keskusteluja ja asetetaan tavoitteita sekä seurataan niiden toteutumista. Asiakkaat osallistuvat aktiivisesti toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Palvelun loppuvaiheessa laaditaan yhdessä jatkosuunnitelma.

Tarjoamme kuntoutujille laaja-alaisen osaamisemme, hyvät puitteet uuden luomiseen ja vahvan osallisuuden koko toiminnan kehittämiseen. Toiminta tapahtuu pääsääntöisesti Kuntoutussäätiön toimitiloissa Malminkartanossa.

Yhteystiedot

Iikka Tuominen, valmentaja, työurien rakentaja, 040 823 1303 iikka.tuominen@kuntoutussaatio.fi

Jani Saukkonen, yhteisökoordinaattori, 040 552 9382 jani.saukkonen@kuntoutussaatio.fi

Päivi Sakari, kuntoutusohjaaja, 044 781 3110 paivi.sakari@kuntoutussaatio.fi
Ira Vahtero, työurien rakentaja, 040 833 2982 ira.vahtero@kuntoutussaatio.fi

 

Hakeutuminen

Kuntouttavaan työtoimintaan hakeudutaan ottamalla yhteyttä Vantaan kaupungin työllisyyspalveluihin tai työvoiman palvelukeskukseen (TYP). Tämän jälkeen sovitaan tutustumiskäynti.

Toimimme yhteistyössä pääkaupunkiseudun kuntien kanssa.

Yhteyshenkilö

Valmentaja, työurien rakentaja Iikka Tuominen
puh. 040 823 1203
iikka.tuominen@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 05.01.2017

Jaa sivu!

Simple Share Buttons