Suoraan sisältöön

Kuntouttavaa työtoimintaa Malminkartanossa vantaalaisille ja espoolaisille

Kehitämme työhön kuntoutumista avoimessa vuoropuhelussa asiakkaiden kanssa. Meitä kiinnostaa toiveesi ja tarpeesi. Työhön kuntoutuminen on aina suunnitelmallista ja tavoitteellista. Keskeistä toiminnassa on elämänhallintataitojen ja työelämävalmiuksien vahvistaminen.

Asiakkaamme voivat valita erilaisista vaihtoehdoista omien tavoitteidensa toteutumista parhaiten tukevan kokonaisuuden. He voivat myös yhdessä toisten asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa rakentaa uusia ja omien tavoitteiden toteutumista tukevia toiminnan muotoja.

Kuntoutussäätiössä Malminkartanossa toimii tällä hetkellä seuraavia toimintoja:

 • Kahvila Muoto on ravintola- ja elämyspaja, jossa ruoan ja elämysten ympärille rakentuu iso joukko mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuksia rakentaa polkuja työhön ja koulutukseen. Muodon yhteydessä toimii Suomen ensimmäinen suomalainen teehuone sekä keväästä syksyyn citykanala!
 • Fillaripaja KuntoPyörä, jossa tuunataan vanhoista pyöristä toimivia menopelejä. Pyörät lahjoitetaan asiakkaiden valitsemiin kohteisiin.
 • Tutkimus- ja digipajalla tehdään kiinnostavia digiprojekteja esimerkiksi valokuvaamalla ja videoimalla. Työpaja tarjoaa jatkopolkuja myös eteenpäin. Lue asiakkaidemme bloggaus aiheesta!
 • Taidepaja, jossa on mahdollista tehdä koruja, käsitöitä ja verhoilua.
 • Kokoonpano- ja pakkaustyöt
 • Kiinteistö- ja viherpajalla rakennetaan uusia ympäristöjä ja rikastetaan kiinteistöhuollon tehtäviä. Mielenkiintoiset projektit innostavat myös kohti uusia koulutus- ja ammattipolkuja.

Lue lisää pajoistamme täältä. >>

Räätälöimme sisällöt kuntoutujan omien kiinnostuksen kohteiden mukaiseksi ja tavoitteita tukevaksi. Hyödynnämme digitaalisuuden mahdollisuuksia uuden työn löytämiseksi. Rakennamme myös yhteistä portfoliota ja referenssejä töistämme eri digitaalisiin kanaviin jatkuvasti.

Muutamia esimerkkejä käyttämistämme digitaalista kanavista:

Teemme mm. digitaalisia ja printattavia mainoksia, julisteita, tarroja tai kuvia esimerkiksi työselosteisiin.

Hyödynnämme viestinnässämme liikkuvaa kuvaa, valokuvaa, kirjoittamista sekä graafista suunnittelua. Toimimme tiiviissä yhteistyössä muiden pajojemme kanssa.

Lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu runsaasti muita hyvinvointia, elämänhallintaa ja työllistymisvalmiuksia vahvistavia toimintoja, kuten liikuntaa ja erilaista keskusteluryhmiä.Jokaisen asiakkaan kanssa käydään säännöllisesti kuntouttavan työn ohella kahdenkeskisiä keskusteluja ja asetetaan tavoitteita sekä seurataan niiden toteutumista. Asiakkaat osallistuvat aktiivisesti toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Palvelun loppuvaiheessa laaditaan yhdessä jatkosuunnitelma.

 


 

Lisätiedot

 • Pirjo Kuoppala, tiiminvetäjä, vantaalaisille tuotettava kuntouttava työtoiminta, 040 823 0058
 • Tarja Heinonen, tiiminvetäjä, espoolaisille tuotettava kuntouttava työtoiminta, 044 781 3170
 • Jani Saukkonen,yhteisökoordinaattori, 040 552 9382
 • Jaana Kemppainen, sosionomi, 044 781 3097
 • Sarianne Sahervo, sosionomi, (digipajan ohjaaja), 447 813 172

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@kuntoutussaatio.fi


Hakeutuminen

Kuntouttavaan työtoimintaan hakeudutaan ottamalla yhteyttä Vantaan ja Espoon kaupunkien työllisyyspalveluihin tai työvoiman palvelukeskukseen (TYP). Tämän jälkeen sovitaan tutustumiskäynti.

Toimimme yhteistyössä pääkaupunkiseudun kuntien kanssa.

 


Sisältö päivitetty 13.04.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons