Suoraan sisältöön

Kuntouttavaa työtoimintaa: Vantaa ja Espoo


Kehitämme työhön kuntoutumsta avoimessa ja jatkuvassa dialogissa asiakkaiden kanssa. Työhön kuntoutuminen
on aina suunnitelmallista, tavoitteellista ja vaikuttavaa. Keskeistä toiminnassa on elämänhallintataitojen ja työelämävalmiuksien vahvistaminen.

Vantaan kaupungin kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat voivat valita erilaisista toiminta- ja työmoduuleista omien tavoitteidensa toteutumista parhaiten tukevan kokonaisuuden. He voivat myös yhdessä toisten asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa rakentaa uusia ja omien tavoitteiden toteutumista tukevia toiminnan muotoja.

Kuntoutussäätiössä Malminkartanossa toimii tällä hetkellä seuraavia toimintoja:

  • Kahvila Muoto on ravintola- ja elämyspaja, jossa ruoan ja elämysten ympärille rakentuu iso joukko mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuksia rakentaa polkuja työhön ja koulutukseen. Muodon yhteydessä toimii Suomen ensimmäinen suomalainen teehuone sekä citykanala.
  • Fillaripaja KuntoPyörä, jossa tuunataan vanhoista pyöristä toimivia menopelejä. Pyörät lahjoitetaan asiakkaiden valitsemiin kohteisiin.
  • Elämysmuotoilu, jossa tällä hetkellä suunnitellaan ja toteutetaan elämyspalveluja vanhusten palvelutaloihin
  • Tutkimus- ja digipajalla tehdään kiinnostavia digiprojekteja ja rakennetaan digitaalisen vuorovaikutuksen kenttiä. Työpaja tarjoaa jatkopolkuja myös eteenpäin.
  • Taidesali, jossa on mahdollista tehdä koruja, käsitöitä ja verhoilua
  • Kokoonpano- ja pakkaustyöt
  • Kiinteistö- ja viherpajalla rakennetaan arvoa luovia ympäristöjä ja rikastetaan kiinteistöhuollon tehtäviä. Mielenkiintoiset projektit innostavat myös jatkopolkuihin kohti uusia koulutus- ja ammattipolkuja.

Näiden lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu runsaasti muita hyvinvointia, elämänhallintaa ja työllistymisvalmiuksia vahvistavia toimintoja, kuten liikuntaa ja erilaista keskusteluryhmiä.Jokaisen asiakkaan kanssa käydään säännöllisesti kuntouttavan työn ohella kahdenkeskisiä keskusteluja ja asetetaan tavoitteita sekä seurataan niiden toteutumista. Asiakkaat osallistuvat aktiivisesti toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Palvelun loppuvaiheessa laaditaan yhdessä jatkosuunnitelma.

 

 

Malminkartanossa Digipajalla pääset osaksi tutkimuksen ja digitaalisuuden rajapinnassa toimivaa yhteisöä:

Räätälöimme sisällön kuntoutujan omien kiinnostuksen kohteiden mukaiseksi ja tavoitteita tukevaksi. Hyödynnämme digitaalisuuden mahdollisuuksia uuden työn löytämiseksi. Rakennamme myös yhteistä portfoliota ja referenssejä töistämme eri digitaalisiin kanaviin jatkuvasti.

Muutamia esimerkkejä käyttämistämme digitaalista kanavista:

Blogimme:  https://siltatyoelamaan.wordpress.com/

Twitter:  https://twitter.com/SiltaTyoelamaan

YouTube:  https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=mF6s8QTh8rE

Esimerkkitöitämme: FB-mainoksia, julisteita, erilaisia tarroja ja kuva työselosteeseen.

Hyödynnämme viestinnässämme liikkuvaa kuvaa, valokuvaa, kirjoittamista sekä graafista suunnittelua. Toimimme tiiviissä yhteistyössä muiden pajojemme kanssa.

Tarjoamme kuntoutujille laaja-alaisen osaamisemme, hyvät puitteet uuden luomiseen ja vahvan osallisuuden koko toiminnan kehittämiseen.

Yhteyshenkilöt

Pirjo Kuoppala, palvelukoordinaattori, 040 823 0058

Jaana Kemppainen, sosionomi, 044 781 3097

Jani Saukkonen, attraktori, vastuuhenkilö (Vantaan kuntouttava työtoiminta), 040 552 9382

Päivi Sakari, kuntouksen ohjaaja, 044 781 3110

Ira Vahtero, työurien rakentaja, 040 833 2982

etunimi.sukunimi@kuntoutussaatio.fi

 

Hakeutuminen

Kuntouttavaan työtoimintaan hakeudutaan ottamalla yhteyttä Vantaan ja Espoon kaupunkien työllisyyspalveluihin tai työvoiman palvelukeskukseen (TYP). Tämän jälkeen sovitaan tutustumiskäynti.

Toimimme yhteistyössä pääkaupunkiseudun kuntien kanssa.


Sisältö päivitetty 03.08.2017

Jaa sivu!

Simple Share Buttons