Suoraan sisältöön

ASKEL-kuntoutuskurssi 16–30-vuotiaille

Kuntoutussäätiön viimeinen Askel-kurssi käynnistyi vuoden vaihteessa. Toteutimme kolmen vuoden aikana 27 ryhmämuotoista kurssia . Kiitämme kaikkia osallistujia ja toivomme teille hyvää elämää ja taitoa nauttia jokaisesta hetkestä.

 

ASKEL on Kelan kustantama kuntoutuskurssi 16–30-vuotiaille Etelä-Suomen alueen nuorille. Kurssi on tarkoitettu niille, joille on diagnosoitu masennus-, paniikki- tai ahdistuneisuushäiriö. Voit olla opiskelija, työtön, työelämässä tai palaamassa työelämään.

 

Tavoite

ASKEL-kuntoutuskurssit tukevat masennuksesta, paniikkihäiriöstä tai ahdistuneisuudesta toipumista ja auttavat ehkäisemään sairauden uusiutumista. Tavoitteena on itsetuntemuksen ja -arvostuksen vahvistaminen, omien arvojen ja valintojen pohtiminen, sosiaalisten valmiuksien vahvistaminen ja lisääminen sekä hyvinvoinnin ja liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen. Kurssilta saat apua asiantuntijoilta ja vertaistukea samassa tilanteessa olevilta nuorilta.

Toteutus

Kurssien järjestämisestä vastaa työryhmä, johon kuuluvat psykiatri, psykologi, sosionomi, psykiatrinen sairaanhoitaja sekä ravitsemusterapeutti. Tärkeä osa kuntoutusta on vertaisryhmässä toimiminen. Ryhmässä yhteishenkeä puhaltaa kymmenen nuorta.

ASKEL-kuntoutuskurssi kestää noin kahdeksan kuukautta ja sen aikana on mahdollista käydä töissä tai opiskella. Kurssin ohjelma koostuu neljästä yksilöllisestä käyntikerrasta (2 tuntia/kerta) ja kuudestatoista ryhmätapaamisesta (noin 3 tuntia/kerta). Kurssit alkavat kahdella yksilöllisellä käyntikerralla, joiden ajankohdat ilmoitetaan kutsukirjeitse.

Kurssista vastaavat

Leena Tarkiainen, psykologi, 044 781 3095
Erja Karhinen, psyk. sairaanhoitaja, 044 781 3188

 

 

Karhinen Erja

Työurien rakentaja

044 781 3188 | erja.karhinen@kuntoutussaatio.fi

Tarkiainen Leena

Psykologi

044 781 3095 | leena.tarkiainen@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 17.02.2017

Jaa sivu!

Simple Share Buttons