Suoraan sisältöön

Ammatillinen kuntoutusselvitys

Kenelle?

Tarvitsetko ohjausta työllistymisen edistämiseksi tai miten kouluttautua uudelleen työttömyyden, pitkittyneen sairauden tai sairaudesta aiheutuvien rajoitteiden takia?  Oletko palaamassa työhön  työkyvyttömyyseläkkeeltä, kuntoutustuelta tai pitkältä työttömyysjaksolta? Uhkaavatko opinnot keskeytyä sairauden aiheuttamien vaikeuksien vuoksi? Onko sinulla sairaus tai oppimisvaikeus, joka rajoittaa työ- ja opiskelumahdollisuuksia? Vaatiiko tilanteesi laaja-alaista selvittelyä ja arviointia ammatillisen suunnitelman luomiseksi?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on kyllä ja olet täyttänyt 18 vuotta, voit hyötyä Kelan järjestämästä ja rahoittamasta ammatillisesta kuntoutusselvityksestä, jonka Kuntoutussäätiö toteuttaa.

Lue lisää esitteestä. >>

Tavoite

Ammatillisen kuntoutusselvityksen tavoitteena on tunnistaa ja arvioida yhdessä kuntoutujan kanssa hänen työ- ja/tai opiskelukykyynsä vaikuttavia tekijöitä ja selvittää sekä lääkinnällisen että erityisesti ammatillisen kuntoutuksen  tarpeet  ja  mahdollisuudet.

Tarkoituksena on tukea  henkilön  työelämässä  jatkamista,  työelämään palaamista tai sinne siirtymistä. Hänelle tehdään yksilöllinen ammatillinen kuntoutussuunnitelma kuntoutusvaihtoehtoineen.  Sen suunnittelusta ja  toteuttamisesta  vastaa  työryhmä,  johon  kuuluvat  lääkäri, psykologi, sosionomi (AMK) ja työelämän asiantuntija. Lisäksi kuntoutusselvityksen toteutukseen osallistuvat fysioterapeutti ja neuropsykologi tai IT-ohjaaja kuntoutujan  tarpeen  mukaisesti.  Neuropsykologia on mahdollista konsultoida kuntoutujan tiedonkäsittelyyn kuten muistiin, oppimiseen tai tarkkaavuuden ja käyttäytymisen säätelyyn liittyvissä ongelmissa.

Toteutus

Ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan avomuotoisena kuntoutuksena yksilöllisesti suunnitellun kuntoutusohjelman mukaisesti. Selvitys muodostuu alku-, jatko- ja seurantavaiheesta.

Hakeminen

Ammatilliseen kuntoutusselvitykseen haetaan toimittamalla Kelaan ammatillisen kuntoutuksen hakulomake KU 101  sekä lääkärin B-lausunto. Kela tekee päätöksen kuntoutuksen myöntämisestä. Kirjallisen päätöksen saamisen jälkeen Kuntoutussäätiö ottaa hakijaan yhteyttä ensimmäisen käyntikerran sopimiseksi. Kurssi on kuntoutujalle maksuton. Kuntoutuksen ajaksi voi hakea kuntoutusrahaa Kelasta.

Autamme sinua mielellämme kuntoutukseen hakeutumisessa. Ota yhteyttä!


Lisätietoja

Suomäki Aatu

Tiiminvetäjä (Kelan ammatillinen kuntoutus)

044 781 3177 | aatu.suomaki@kuntoutussaatio.fi

Arffman Virva

Uuden työn muotoilija

0400 539 218 | virva.arffman@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 31.10.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons