Suoraan sisältöön

Aikuisten ammatillinen kuntoutuskurssi

Kuntoutussäätiö on toteuttanut kahdeksan Kelan standardien mukaista Aikuisten ammatillista kuntoutuskurssia, joista 7.8.2017 alkanut kurssi (62202) on viimeinen. Kurssi päättyy kesäkuussa 2018.

Kurssi on suunnattu työikäisille 18–60-vuotiaille henkilöille, jotka ovat motivoituneita löytämään työ- tai opiskelupaikan ja tarvitsevat siihen asiantuntijoiden tukea. Kurssin tavoitteena on kuntoutujien ammatillisten suunnitelmien edistäminen ja tukeminen sekä työ- ja toimintakyvyn, elämänhallinnan ja aktiivisuuden kohentaminen.

Kuntoutujat laativat kurssilla yksilöllisen ammatillisen suunnitelman. Tärkeä osa kuntoutusta on kolme erillistä työharjoittelujaksoa, joiden avulla kuntoutujat saavat käytännön kokemusta työkyvystään sekä tavoittelemaltaan työalalta. Kurssilla paneudutaan omien voimavarojen tunnistamiseen, sosiaalisten valmiuksien vahvistamiseen ja oppimisvalmiuksien parantamiseen. Lisäksi opitaan mm. työnhakutaitoja, saadaan tietoa terveyteen liittyvistä asioista ja opitaan hyödyntämään lähiverkostoja sekä saadaan vertaistukea.

 

Lue lisää esitteestä: Aikuisten ammatillinen kuntoutuskurssi

Aikuisten ammatillinen kuntoutuskurssi on ollut suosittu, kahdeksalla kurssilla osallistujia on ollut yhteensä lähes 80.

 

Vaikka tämä kuntoutusmuoto päättyy, löytyy Kuntoutussäätiön ammatillisesta kuntoutuksesta muita vaihtoehtoisia Kelan kustantamia palveluita, kuten

Ammatillinen kuntoutusselvitys

Työkokeilu

Työhönvalmennus

Yhdistetty pidempikestoinen Työkokeilu ja Työhönvalmennus

sekä eläkevakuutusyhtiöiden Työeläkekuntoutus

Lisää tietoa näistä kuntoutuspalveluista löydät näiltä sivuilta:

Klikkaa tästä ja löydä itsellesi sopivin kuntoutusmuoto!

Tervetuloa kuntoutumaan!

 

 

 


Sisältö päivitetty 03.01.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons