Suoraan sisältöön

Oppaat

Ohjaajan opas sujuvamman opiskelun tukemiseen

Vertaistukiryhmän ohjaajan käsikirja, joka sisältää tietoa opiskelun tukemiseen suunnattujen ryhmien järjestämisestä sekä opiskeluvaikeuksista eri teema-alueilta (esim. lukeminen, keskittyminen, mielentaidot). Käsikirjassa opastetaan selkeästi ryhmämallin toteuttamiseen ja tarjotaan erilaisia vinkkejä, esimerkkejä ja harjoitteita opiskelutaitojen kehittämiseksi. Opasta voi käyttää yhdessä tai erikseen opiskelijakäsikirjan kanssa. Opas on toteutettu Vanu-hankkeessa (2016-2018).

Tiia Villa (toim.), Nina Vuorio, Leena Boltar. Ohjaajan opas sujuvamman opiskelun tukemiseen

 

Opas sujuvampaan opiskeluun

Opiskelijan opintoja tukeva opas, joka sisältää tietoa opiskeluvaikeuksista eri teema-alueilta: mm. ajanhallinta, muisti ja keskittyminen, lukeminen, kirjoittaminen, matematiikka, mielentaidot ja vuorovaikutus. Sisältää paljon itsenäiseen käyttöön soveltuvia vinkkejä, esimerkkejä ja harjoitteita, joiden avulla opiskelutaitoja voidaan kehittää. Mukana myös nuorten kokemuksia opiskelusta. Opas on toteutettu Vanu-hankkeessa (2016-2018).

Tiia Villa (toim.), Nina Vuorio, Leena Boltar. Opas sujuvampaan opiskeluun – Opiskelijan käsikirja

 

Opas ryhmien ohjaamiseen

Oppimisen ja mielenterveyden tukiryhmät – opas keskittyy Nuttu-hankkeessa kehitettyjen ryhmämallien kuvaamiseen. Opas on toteutettu Nuttu-hankkeessa (2014-2018).

Tuula Mentula, Marika Ketola, Laura Sarkki ja Mila Gustavsson-Lilius. Oppimisen ja mielenterveyden tukiryhmät

 

Kokemuksia lukivaikeuden neuropsykologisesta kuntoutuksesta

Kuntoutussäätiössä on toteutettu Kelan rahoittama tutkimushanke ” Nuorten aikuisten lukivaikeuden neuropsykologinen kuntoutus (2012-2017)”. Hankkeen yksilö- ja ryhmämuotoisesta neuropsykologisesta kuntoutuksesta on kerätty tietoa sekä osallistujilta että kuntoutusta toteuttaneilta neuropsykologeilta. Voit lukea lisää kuntoutuksesta oheisesta oppaasta:

Nukari Johanna & Sarkki Laura. Lukivaikeuden neuropsykologinen yksilö- ja ryhmämuotoinen kuntoutus Tietoa kuntouttajalle


Sisältö päivitetty 20.08.2019

Jaa sivu!

Simple Share Buttons