Suoraan sisältöön

Työyhteisön hyvinvointia tukevat työpajat

Vuorovaikutteisissa työpajoissa opitaan yhdessä keinoja, jotka sujuvoittavat työn tekemistä ja suojaavat työuupumukselta. Työpajat ovat mainio tapa vastata vuoden 2022 alussa voimaantulleen uuden yhteistyölain vaatimukseen lisätä työyhteisön jatkuvaa vuoropuhelua ja työturvallisuuslain velvoitteisiin.

Voitte tilata neljän työpajan kokonaisuuden tai valita 1–3 teille sopivaa työpajaa. Kaikki työpajat räätälöidään teidän tarpeisiinne.

1. Toivottu tulevaisuus -työpaja

Suosittelemme ensimmäiseksi Toivottu tulevaisuus -työpajaa, jossa työskentelytapa on voimavara-ja ratkaisukeskeinen. Pajassa tutkitaan yhdessä sitä, mitä mielekäs työnteko on osallistujien mielestä ja konkretisoidaan muutostoiveita. Harjoitusten avulla etsitään omaa motivaatiota, tuetaan myönteistä tunnetilaa ja vahvistetaan osallisuuden kokemusta.

2. Henkinen työturvallisuus ja rakentava kommunikaatio -työpaja

Psykologiseen turvallisuuteen pohjaava keskinäinen luottamus on yhteistoiminnan kehittämisen perusta. Työpajassa tutustutaan työpaikan vuorovaikutuskulttuuriin ja rakentavaan kommunikaatioon. Pajassa opetellaan yhdessä lisäämään työyhteisön psykologista turvallisuutta ja vahvistetaan valmiuksia kohdata työhyvinvointia uhkaavia tilanteita rakentavalla tavalla.

3. Yksiköiden välinen yhteistyö -työpaja

Työyhteisöt koostuvat usein eri yksiköistä tai tiimeistä, emmekä usein tunne hyvin, mistä työkavereiden työarki koostuu. Työpajassa tutustutaan työkaverin työhön ja sitä kautta vahvistetaan keskinäistä arvostusta ja työn sujumista. Työssä koettu arvostus ja virkistävä vuorovaikutus myös suojaavat työstressiltä ja helpottavat työpäivän aikaista palautumista.

4. Työpäivän aikainen palautuminen -työpaja

Viimeiseksi moduuliksi suosittelemme työpajaa, jossa käsitellään työpäivän aikaista palautumista.

Tutkimukset korostavat, että työpäivän aikainen palautuminen on työssä jaksamisen ja työuupumisen ehkäisyn kannalta keskeinen tekijä. Työpajassa tarkastellaan, miltä osin työnantaja, esihenkilö, työyhteisö ja työntekijä itse ovat vastuussa palautumisesta ja opitaan myös optimoimaan omaa vireystilaa.

Lisätietoa työpajoista

Työpajojen kesto on n. 3 h ja ne soveltuvat eri kokoisille työyhteisöille. Työpajat toteutetaan tilaajan omissa tai tilaajan muuten järjestämissä tiloissa.

Palvelumme perustuu Työ2030-hankkeessa useilla eri työpaikoilla kehitettyihin työpajoihin ja toimintatapoihin.

Mitä teidän työyhteisössänne kaivataan?

Kerro meille toiveistanne, ja pyydä meiltä tarjous 1–4 työpajan kokonaisuudesta.

Työpajojen vastuuvalmentajana toimii psykologi, PDO, psykoterapeutti, työnohjaaja Leena Boltar, jolla on yli 30 vuoden kokemus työyhteisöjen kehittämisestä. Teeman ja toiveiden mukaan työpajat toteutetaan yhteistyössä Kuntoutussäätiön muiden asiantuntijoiden kanssa.

 

Lisätietoa antaa:

Boltar Leena

Psykologi, PDO, psykoterapeutti, työnohjaaja

044 781 3095 | leena.boltar@kuntoutussaatio.fi

Laurikainen Heli

Asiantuntija, arviointi

044 781 3207 | heli.laurikainen@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 23.03.2023

Jaa sivu!

WordPress PopUp Plugin
Simple Share Buttons