Suoraan sisältöön

Vaikutusketju kuntoon

Vaikutusketju on keskeisessä osassa STEA:n avustushakemuksessa. Hyvin jäsennetty vaikutusketju auttaa tuomaan toiminnan tuloksellisuuden esiin.  

Tarjoamme tukea STEAn Ak- ja Ay-hakemusten vaikutusketjujen työstämiseen. Voit valita tai rakentaa kolmesta vaihtoehdosta teille mieluisan kokonaisuuden. 

Keskitymme mm. seuraaviin kysymyksiin: 

  • Miten hakemuksen vaikutusketjut ja tavoite kannattaa muotoilla?   
  • Mitä kannattaa huomioida tuloksia ja mittareita valitessa?  
  • Miten saada koko arvioinnin prosessit toimivammaksi ja tulokset jatkossa paremmin esille? 

 1. Vaikutusketju kuntoon -sparraus 

Etänä toteutettavassa tapaamisessa keskitytään tilaajan hakemusten vaikutusketjuihin. Kuntoutussäätiön asiantuntijat perehtyvät etukäteen saamiinsa vaikutusketjuihin (max. 2) ja tapaamisessa käydään yhdessä keskustellen läpi tavoitteisiin, tuloksiin ja mittareihin liittyvät huomiot ja kehittämisehdotukset. Osallistujat saavat tapaamisesta lyhyet muistiinpanot jatkotyöskentelyn tueksi. Tapaamisen alussa voidaan tarvittaessa lyhyesti kerrata vaikutusketjun periaatteet ja käsitteet.  

Kesto: 1 h 

Max. 5 osallistujaa 

Hinta: 700 € + alv. 24 % 

Mitä saat: Ketterästi ja nopeasti asiantuntijoiden näkemykset vaikutusketjuihisi, vinkkejä jatkokehittämiseen ja apua avustushakemuksen rakentamiseen. 

2. Vaikutusketju kuntoon -koulutus  

Etänä toteutettava koulutuksemme sisältää perusteellisen alustuksen vaikutusketjun logiikasta ja käytöstä toiminnan suunnittelussa sekä arvioinnissa tilaajan vaikutusketjuja (max. 2) esimerkkinä käyttäen. Osallistujat saavat käyttöönsä koulutusmateriaalin, mikä sisältää myös esimerkkeinä käytettyjen vaikutusketjujen huomiot. Koulutus voidaan yhdistää myös sparraukseen.  

Kesto: 2,5 h 

Max. 15 osallistujaa 

Hinta: 1 120 € + alv. 24 %  

Mitä saat: Työyhteisölle tiiviin kertauksen vaikutusketjun logiikasta ja käsitteistä sekä käytännön vinkkejä, miten muodostaa toimiva vaikutusketju ja mitä huomioida arvioinnin suunnittelussa sekä toteuttamisessa. 

3. Vaikutusketju kuntoon -valmennus 

Etänä toteutettavassa kokonaisuudessa tuetaan sekä avustushakemuksen tekoa että suunnataan katse kohti arviointitiedon keruuseen ja analysointiin avustushaun jälkeen. Kokonaisuudessa on 3 vaihetta: vaikutusketjuun keskittyvä koulutus (ks. kuvaus yllä), 2 x á 1 h sparrausta (max. 2 vaikutusketjua/sparraus) sekä työpaja (2,5 h), jossa käydään yhdessä läpi hakuun liittyvät huomiot ja opit sekä arviointitiedon keräämistä ja analysointia.
Max. 15 osallistujaa / osallistujamäärät sovitaan tilaajan kanssa. 

Hinta: 2 800 € + alv. 24 % 

Mitä saat: Kattavan tuen avustushakemusten valmisteluun työyhteisölle sekä oppimista ja arvioinnin toteutusta tukevan työpajan. 

Kouluttajina ja sparraajina toimivat Kuntoutussäätiön arvioinnin osaamiskeskuksen asiantuntijat, joilla on laaja-alaisesti asiantuntijuutta arvioinnista, tutkimusmenetelmistä, järjestöjen toiminasta ja eri kohderyhmien hyvinvoinnin edistämisen teemoista.   

Palautteita koulutuksistamme ja sparrauksistamme: 

”Informatiivinen, hyvä sisältö, konkreettiset vinkit ja ohjeet parhaita. Hyvä että käsiteltiin myös meidän omia vaikuttavuusketjuja.”

”Tiivis, mutta kattava paketti aihealueeseen. Sekä aloittelija että jo kokeneempi osaaja saa tästä varmasti uusia ajatuksia.” 

Yllä tarjottuja paketteja voidaan myös räätälöidä tarpeiden mukaan eri painotuksin. Otathan siis yhteyttä ja pyydä tarjous!

Laurikainen Heli

Asiantuntija, arviointi

044 781 3207 | heli.laurikainen@kuntoutussaatio.fi

Huolman Oskari

Markkinointiviestijä

044 7813 010 | oskari.huolman@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 27.06.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons