Suoraan sisältöön

Käytäntölähtöinen tutkimus ja kokeilut

Tutkimuksemme tukee kuntoutuksen ja sen lähialojen kehittämistä niin yksilön, palveluorganisaatioiden kuin yhteiskunnallisen päätöksenteon tasoilla. Teemme yhteistyötä tutkimuslaitosten, yliopistojen, julkisten ja yksityisten organisaatioiden ja järjestöjen kanssa.

Osaamisalueemme ovat kestävä työkyky, paras toimintakyky ja terveys sekä vahvistuva yhteiskunta. Teemme työtämme tutkijan mielellä; rohkeasti kokeilemalla, yhteistyössä ja jakamalla, kestävällä tavalla.

Tavoitteenamme on profiloitua merkittäväksi kuntoutusalan tutkimuskeskukseksi Euroopassa sekä lisätä tutkimustiedon yhteiskunnallista vaikuttavuutta kehittämällä tutkimusviestintää ja tiedolla vaikuttamisen tapoja.

Tutkimuksemme kohdistuu yhteiskunnallisesti ja inhimillisesti tärkeisiin kysymyksiin

Tuotamme ihmisten työ- ja toimintakyvystä ja yhteiskunnalisesta osallisuudesta sekä kuntoutustoiminnasta sellaista tietoa, jota voidaan käyttää kuntoutusjärjestelmän ja kuntoutusmenetelmien kehittämisessä. Tutkimuksemme on innovatiivista sekä tieteellisesti, menetelmällisesti ja eettisesti korkeatasoista.

Tuloksia ja kokemuksia voidaan hyödyntää kuntoutuksen suunnittelussa ja päätöksenteossa sekä kuntoutuksen asiakastyössä ja koulutuksessa. Pyrimme omalta osaltamme vastaamaan kuntoutuksen tutkimuksen teoreettisesta ja menetelmällisestä kehityksestä.

Tutkimushankkeet

Saamme perusrahoituksen työhömme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) kohdennetuista toiminta-avustuksista.
Erillisiä hankkeita rahoittavat mm. STEA, Kela, sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Työsuojelurahasto, Euroopan sosiaalirahasto ja järjestöt.

Julkaisut

Julkaisemme tutkimus- ja kehittämishankkeidemme tuloksia eri julkaisusarjassa. Lähes kaikki julkaisut löytyvät myös verkkoversioina. Julkaisemamme sarjat ovat Kuntoutussäätiön tutkimuksia ja Kuntoutussäätiön työselosteita.

 

 

 

Shemeikka Riikka

Johtaja, tutkimus ja kokeilut

044 781 3102 | riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 23.11.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons