Suoraan sisältöön

Palveluesite UUDELY/2027/2020

Neuropsykologinen työkyvyn arviointi

Neuropsykologisessa tutkimuksessa arvioidaan tiedonkäsittelytaitoja, tunne-elämää ja toimintaa suhteessa työhistoriaan ja ammattiin tai mahdolliseen koulutussuunnitelmaan. Tutkimuksen aikana tutkittava haastatellaan ja hänen suoriutumistaan arvioidaan erilaisten testi- ja arviointimenetelmien avulla. Lisäksi havainnoidaan tutkimustilanteen aikaista toimintaa ja hyödynnetään tutkimuksen kannalta oleellisia taustatietoja.

Neuropsykologisen tutkimuksen perusteella arvioidaan työkykyä, opiskeluvalmiuksia ja arkipäivän toimintakykyä sekä annetaan tarvittavat jatkosuositukset. Tutkimuksen tulokset ja suositukset kirjoitetaan neuropsykologisen tutkimuksen lausuntoon. Tutkimuksen jälkeen pidetään palautekeskustelu, jossa tutkimuksessa käyneen henkilön kanssa selvitetään huolellisesti tutkimuksen löydökset sekä niiden merkitys käytännön elämässä ja osana kouluttautumisvalmiuksien ja työkyvyn arviota.

Kuntoutussäätiön Oppimisen tuen keskuksen asiantuntijat

Kuntoutussäätiössä neuropsykologisia työkyvyn arvioita toteuttavat asiantuntevat neuropsykologit, joilla on pitkä kokemus työ- ja toimintakyvyn arvioinnista, erilaisista neurologisista asiakasryhmistä sekä erityisesti nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksien arvioinnista ja kuntoutuksesta. Oppimisen tuen keskuksessa on osaamista myös monikulttuuristen henkilöiden neuropsykologisista tutkimuksista.

Johanna Nukari
Johanna Nukari, Neuropsykologian erikoispsykologi, PsL
Kati Peltonen
Kati Peltonen neuropsykologiaan erikoistuva psykologi, PsM

 


Yhteystiedot

Johanna Anttila, Kuntoutussäätiö
sp: johanna.anttila@kuntoutussaatio.fi, p. 0407397183

Palveluesite (pdf)
Palveluesite (video)

Servicebroschyr (pdf)
Service brochure (pdf)

Kuntoutussäätiö, Pakarituvantie 5 / PL 39, 00410 Helsinki
www.kuntoutussaatio.fi, Y-tunnus: 0117089-6

 

Kuntoutussäätiön logo

Ely-keskuksen logoTE-palvelut logo

 

 

 


Sisältö päivitetty 27.08.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons