Suoraan sisältöön

Uudessa hankkeessa kehitetään kriisinhallintaveteraanien kuntoutusta

Käynnistyneessä hankkeessa kehitetään kriisinhallintatehtävässä palvelleiden ryhmämuotoisen kuntoutuksen malli ja arvioidaan sen soveltuvuutta, hyötyjä ja vaikutuksia kohderyhmälle. Lisäksi arvioidaan kuntoutusmallin hyötyjä ja yhtymäkohtia nykyiseen kriisinhallintaveteraanien kuntoutusjärjestelmään. Hankkeen toteuttaa Oulunkylän kuntoutuskeskus yhteistyössä Kuntoutussäätiön, Suomen Rauhanturvaajaliiton ja Vammautuneiden kriisinhallintaveteraanien kanssa. Hankkeen arviointiosuuden toteuttaa Kuntoutussäätiön tutkijaryhmä, johon kuuluvat johtaja Riikka Shemeikka, arviointipäällikkö Erna Alitalo, psykologitutkija Piia Pietilä ja tutkija Ari-Pekka Sihvonen. Hanke on jatkoa tutkimukselle, jossa selvitettiin sotilaallisessa kriisinhallintatehtävässä palvelleiden kuntoutuksen ja tuen tarvetta (Shemeikka ym. 2022). Molempien hankkeiden päärahoittaja on Maanpuolustuksen kannatussäätiö.

Lue lisää hankkeesta tiedotteesta (pdf).

Edellisen tutkimushankkeen raportti:

Shemeikka Riikka, Alitalo Erna, Ilvonen Katja, Pietilä Piia, Ryhänen Timo, Sihvonen Ari-Pekka, Kemppainen Jaana, Salakka Ilja. Sotilaallisessa kriisinhallintatehtävässä palvelleiden kokonaisvaltaisen kuntoutuksen ja tuen tarve Suomessa (pdf). Oulunkylän kuntoutuskeskuksen julkaisuja, no 1. Joensuu 2022.

Lisätietoja

Hankkeen vastuullinen johtaja Katja Ilvonen, toimitusjohtaja, Oulunkylän kuntoutuskeskus katja.ilvonen@okks.fi

Tutkimusosuus: hankkeen vastuullinen tutkija dosentti Riikka Shemeikka, johtaja, Kuntoutussäätiö, riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 07.03.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons